Un article de
ACN

La mascareta tornarà a ser obligatòria a l’exterior
L

22 de desembre de 2021

El president espanyol Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dimecres a la Conferència de Presidents que el seu executiu estableix de nou l’obligatorietat de la mascareta als exteriors. També que ha acordat emetre autoritzacions temporals per permetre la venda a les farmàcies de test d’antígens d’ús professional perquè estiguin a la disposició dels ciutadans. A més, preveu destinar 292 milions d’euros a augmentar el nombre de professionals sanitaris, millorar les seves condicions laborals i reduir la temporalitat per sota el 8%. Les mesures s’aprovaran per decret aquest mateix dijous en un consell de ministres extraordinari, i l’executiu espanyol preveu celebrar reunions periòdiques de la Conferència de Presidents mentre duri la sisena onada.

Sánchez ha presentat aquestes mesures a la Conferència de Presidents que té lloc des de dos quarts de cinc de la tarda per respondre a l’expansió del virus coincidint amb l’arribada de les vacances de Nadal. El president espanyol també ha anunciat el reforçament dels dispositius amb equips de vacunació de les Forces Armades i posar a disposició de les comunitats els hospitals de la Xarxa Sanitària Militar.

Accelera la vacunació
A més, l’executiu espanyol intensifica el procés de vacunació i estableix com a objectius tenir el 80% de la població d’entre 60 i 69 anys vacunada amb la tercera dosi abans que acabi l’any. També el 80% de les persones d’entre 50 i 59 anys per la setmana del 24 de gener, el 80% dels d’entre 40 i 49 anys per la primera setmana de març, el 70% de nens amb la primera dosi pediàtrica a la setmana del 7 de febrer i el 70% amb la segona dosi pediàtrica per la setmana del 19 d’abril.

Metges jubilats
El president espanyol també ha anunciat la contractació de personal sanitari jubilat i prejubilat i l’habilitació per a la contractació de professionals amb títol d’especialista obtingut a estats no membres de la UE.

9 mesos de validesa per a les vacunes
El president també ha avançat que en la línia del que ha aprovat la Comissió Europea, a partir de l’1 de febrer del 2022, dins del certificat verd digital, el període de validesa de la vacunació serà de nou mesos des de la data de l’administració de l’última dosi.

Els contactes vacunats no han de fer quarantena
A més, tal com reclamava la Comunitat de Madrid –i contràriament al que va establir inicialment la Generalitat de Catalunya- les persones que han tingut contacte directe amb una persona contagiada no hauran de fer quarantena si estan vacunades amb la pauta completa.

Aquesta és una de les mesures que aplega més adhesions entre els governs autonòmics, reticents, a excepció de Catalunya, a prendre restriccions més severes. De fet, en la declaració institucional que Sánchez va fer diumenge va assegurar que Espanya no necessitava prendre mesures tan dràstiques com altres països d’Europa perquè la vacunació ha assolit un alt percentatge.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Creus necessari un canvi en el govern de la Generalitat?