Recull de l’actualitat informativa del Montclar i Mestral

61

Montclar Mestral celebra la Cursa contra la fam

L’alumnat de la Institució Igualada va participar activament de la Cursa contra la fam, una carrera solidària que organitza l’associació “Acción contra el Hambre”. Els alumnes van buscar diferents patrocinadors per a la cursa, aconseguint així una aportació econòmica per tal de facilitar la compra de menjar a països en vies de desenvolupament. Així doncs tots els/les alumnes van poder fer una cursa solidària per les dependències de l’escola: patis, passadissos, zones comunes… Una gran experiència!

Aquesta iniciativa es va emmarcar dins de l’eix de Compromís Social del projecte educatiu AUDE de la Institució.

Camí de la Carregada a Jorba

Dins del projecte AUDE! de la Institució Familiar d’Educació i més concretament dins de l’apartat de Compromís Social, els alumnes de cinquè de primària, aprofitant els continguts que es treballen a l’àrea de coneixement del medi, van anar el passat dijous a fer la neteja i l’adequació de l’antic camí de la Carregada, un dels camins de transhumància del territori.

Per tal de poder fer bé l’activitat, vam gaudir de l’ajuda de professionals de la brigada de neteja de Jorba. Val a dir que aquest projecte s’ha portat a terme en col·laboració amb l’ajuntament de la població.

Les alumnes de Primària de l’espai Montclar van d’excursió a Montserrat

Les alumnes de primària de l’espai Montclar van anar d’excursió a Montserrat. Un cop allà cada curs va poder fer diferents tallers i visites culturals.

Taller de 1r a 4t de Primària: Itinerari Parc Natural: “El camí de les ermites, itinerari medieval”: Van començar l’itinerari pel Parc Natural pujant amb el funicular fins a Sant Joan. Pel camí van anar aprenent llegendes, tipus de flora, de fauna… fins i tot van veure cabres!

Montserrat vol dir “muntanya serrada”. De lluny, la seva forma recorda la fulla dentada d’una serra. Però de prop, cada roca té una forma diferent de les altres. Van veure ”la prenyada”, “l’elefant”, la mòmia” i “la momieta”.

Taller de 5è i 6è: “Egipte i Mesopotàmia, bressol de la nostra cultura” Van fer un salt en el temps per viure de prop el naixement de l’escriptura i descobrir les grans civilitzacions d’Egipte i Mesopotàmia. Es van impressionar al veure una mòmia de debò. La coneixença del passat els va ajudar a entendre millor el seu present.