Recull de l’actualitat informativa de l’Acadèmia Igualada

49

Alumnes de 3r visiten l’Observatori de Pujalt

La setmana passada els alumnes de 3r de primària van visitar l’observatori de Pujalt per tal de realitzar un taller d’astronomia.

En aquest taller es treballarà astronomia observant a través d’un telescopi, observant el procés amb el que es produeixen les fases de la Lluna i els eclipsis de Lluna i de Sol, observant les diferents mides proporcionals dels planetes, observant algun experiment i observant un programa estel·lar amb el que es reprodueix el cel nocturn i diürn des de qualsevol punt del planeta. 

Taller sobre el projecte TICCIT

Aquesta setmana l’empresa anoienca Graphic Packaging ha vingut a realitzar un taller als alumnes de 5è per explicar el seu projecte TICCIT, en el que s’ha parlat de la importància del reciclatge i s’ha tingut l’oportunitat de plantar un roure.

Estudiants alemanys i de l’Acadèmia visiten l’Ajuntament d’Igualada

La setmana passada una trentena d’alumnes de l’Acadèmia Igualada i alumnes arribats de Freiherr-Vom-Stein-Gymnasium de la ciutat alemanya d’Oberhausen-Sterkrade, van visitar l’Ajuntament d’Igualada. Els joves alemanys, que participen aquest 2018 en el programa d’intercanvi que els dos centres van iniciar ara fa quatre anys, van a la capital de l’Anoia al llarg de vuit dies.

A la trobada, en què també hi havia professors i directius de les dues escoles, hi ha assistit la regidora d’Ensenyament i Joventut, Patrícia Illa. Han intercanviat inquietuds i han conversat al voltant de què demanen els joves en aquestes franges d’edat a les seves ciutats.

Setmana de les Ciències

Aquesta setmana hem celebrar a l’Acadèmia Igualada la Setmana de les Ciències, i l’hem finalitzar amb la Fira de la Ciència, on els alumnes de Primària, Secundària i Batxillerat repartits en deu carpes han pogut mostrar experiments molt interessants a pares, mares i alumnes de l’escola que es van acostar a les parades del pati de l’escola.

Ha estat una setmana científica, molt interessant per a tots els participants, ja que es van posar a la pell dels científics i van haver de posar en pràctica la seva oralitat per explicar amb tot tipus de detall els diferents experiments que oferien al públic assistents.