La propera edició de la Gran Festa del Vi comptarà amb productes de 18 cellers de l’Anoia

160

festa-vi-comerc%cc%a7-igualada-veuanoiaEl proper dissabte 5 de novembre tindrà lloc la cinquena edició de “La Gran Festa del Vi”, amb la participació de 18 cellers de la comarca i també de comerciants de la ciutat, del mercat municipal de la Masuca, sota organització d’Igualada Comerç i de les botigues especialitzades de la capital de l’Anoia. Dimarts al vespre, el celler del Sindicat dels Pagesos, construït per César Martinell i “descobert” aquest passat estiu pels igualadins durant la Festa Major, va ser l’escenari de presentació d’aquesta cita vinetera, que ocuparà la rambla Sant Isidre.

A més de la presència dels elaboradors comarcals de vi, també hi haurà representació d’altres Denominacions d’Origen (DO) properes com el Penedès, Pla de Bages o Conca de Barberà, així com de la DO Cava i DO Catalunya. Els mateixos productors oferiran explicacions als visitants sobre els seus productes: vins ecològics, biodinàmics, de terrer, escumosos i molts més.

El president d’Igualada Comerç i responsable del Celler Figueres, Xavier Figueres, explicava que “és una excel.lent ocasió per conèixer de prop els bons vins que es fan en aquest territori, però alhora també comprovar el bon nivell de la nostra gastronomia, amb degustacions de molta qualitat”.

Efectivament, a la rambla, durant tot el dia, s’hi podran trobar zones amb taules i cadires per poder gaudir còmodament de les degustacions, l’escenari central, tres punts d’informació i venda de tiquets i la Botiga del Vi. Al matí es comptarà amb la presència del director de l’INCAVI, l’igualadí Salvador Puig Rodríguez.

Vermut solidari i concert

A la 1 del migdia es farà el Vermut Solidari amb concert de Red Pèrill i a les 23:00h el grup JoKB posarà el punt i final a la festa.

Al llarg de tot el dia es podrà participar al concurs fotogràfic d’Instagram per guanyar una visita al Celler Heretat Oller del Mas (DO Pla de Bages), fent servir l’etiqueta #igualadafestavi i seguint els comptes de @igualadacomerc i @lagranfestadelvi. El guanyador, amb la millor fotografia, s’anunciarà el dilluns 7 de novembre.

Degustacions

Hi haurà set establiments que oferiran degustacions de productes de qualitat i proximitat així com plats més elaborats que any rere any es superen amb escreix les expectatives dels visitants. Quatre establiments del Mercat de la Masuca donaran a conèixer també les seves propostes gastronòmiques.

Gran Setmana del Comerç

La Comissió d’Activitats d’Igualada Comerç va proposar recuperar La Gran Setmana del Comerç, que ja havia existit en anteriors ocasions i que aquesta vegada coincideix amb l’Igualada Slow Shopping, en el qual les botigues que ho vulguin podran oferir descomptes i promocions. L’objectiu de La Gran Setmana del Comerç és que durant uns dies el comerç local sigui el protagonista de la ciutat. En aquest sentit s’ha programat un concert acústic en petit format de David Carabén, veu principal del grup Mishima. El concert tindrà lloc a la Sala de les Encavallades del Museu de la Pell d’Igualada a les 22:00h del dia 4 de novembre i les entrades són limitades.

La campanya es farà a tots els establiments d’Igualada Comerç. Les entrades es podran aconseguir a la seu de l’entitat (c/La Torre, 5) bescanviant-les per dos tiquets de compra de les botigues d’Igualada Comerç per un valor total de 25 euros. Cada entrada inclourà una copa de vi gentilesa de Bohigas.

D’altra banda, el proper dijous 3 de novembre a les 21:00h es farà una trobada de comerciants a Cal Pantomènia. “Serà una trobada informal per intercanviar opinions i crear sinergies amb l’objectiu de fer entre tots un teixit comercial més ric i ben consolidat”, expliquen des d’Igualada Comerç.

L'antic celler de César Carbonell va ser l'escenari de la presentació.
L’antic celler de César Carbonell va ser l’escenari de la presentació.

L’alcalde Marc Castells, que va acudir a la presentació de La Gran Festa del Vi, va voler posar en valor aquesta iniciativa “sobretot perquè el turisme gastronòmic està fent una gran expansió a Catalunya, i des d’Igualada també cal aprofitar-ho, per exemple donant a conèixer espais com el celler del Sindicat dels Pagesos”. Castells va indicar que “aviat tindrem notícies bones sobre la promoció turística de la ciutat”, sense entrar en detalls, però va donar a entendre que la gastronomia hi pot tenir un pes rellevant.

Jordi Puiggròs