El projecte REINMET de la Mancomunitat de la Conca d’Òdena finalitza amb un 76% d’inserció

44

La Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena (MICOD) ha dut a terme durant aquest any el projecte REINMET, subvencionat per la Diputació de Barcelona i adreçat a la recuperació de la capacitat professional i la capacitat productiva, concentrat especialment en tasques d’especialització per donar suport a la reindustrialització del sector del metall.

En una primera fase del projecte es va realitzar un treball de diagnosi i es van recollir les necessitats de perfils professionals que tenien les empreses d’aquest àmbit. D’aquesta primera fase de diagnosi va sorgir la proposta d’una acció formativa de Manteniment Industrial adreçada a persones en situació de desocupació, majors de 25 anys amb un mínim d’un any d’experiència laboral i amb formació mínima de Graduat Escolar o ESO.

Un total de 17 persones van participar en aquest curs, amb una durada de 300 hores teòriques, que es van realitzar en l’IES Milà i Fontanals i a les instal·lacions d’Ig-Nova Ocupació, i 80 hores de pràctiques en empreses del sector del metall. Tretze dels participants han trobat feina, aconseguint un 76% d’inserció en l’esmentat projecte.