Primers passos del projecte de la planta de tractament de nitrats de Calaf

0
430

Amb l’objectiu d’acabar amb les problemàtiques de l’excés de nitrats de l’aigua de Calaf i millorar i optimitzar el sistema d’abastament actual del municipi, divendres passat es van començar els treballs de topografia i d’anàlisi geològica dels terrenys on s’ubicarà la futura planta de tractament de nitrats.

La construcció de la futura planta s’executarà dintre de la parcel·la dels dipòsits actuals de Calaf i és en aquests terrenys on s’estan realitzant aquests primers treballs topogràfics i geològics. Paral·lelament, també s’està redactant el projecte definitiu que es preveu que estigui acabat a començaments de l’any 2021 i que un cop finalitzat, permetrà que es puguin licitar les obres i iniciar els treballs de construcció.

La futura planta d’eliminació de nitrats per tractament biològic és un sistema de descontaminació que utilitza la tecnologia menys contaminant i més respectuosa amb l’aigua i el medi ambient. El tractament biològic que es projectarà transformarà els nitrats de l’aigua en nitrogen gas, inodor, innocu i present a l’atmosfera, i no generarà pràcticament aigües de rebuig, al mateix temps que tot el procediment tindrà un baix consum energètic.

El projecte és finançat al 70% per l’ACA (Agència Catalana de l’Aigua), gràcies al fet que l’Ajuntament va presentar la proposta de l’avantprojecte d’aquesta planta a la convocatòria de subvencions adreçades als ens locals per la realització d’inversions per a l’execució d’actuacions d’abastament en alta i obtenint la màxima puntuació en la seva categoria. La resta es finançarà amb les ajudes que atorga la Diputació de Barcelona en el Pla General d’Inversions (les antigues meses de concertació).

Es preveu que els treballs de construcció finalitzin durant l’estiu de 2021.

Compartir