18.4 C
Igualada
Divendres, setembre 25, 2020

Oli, conserves i llet: l’objectiu del Gran Recapte d’Aliments d’aquest divendres i dissabte

ACN – El Banc dels Aliments de Catalunya celebra aquest divendres i dissabte l’onzena edició del Gran Recapte d’Aliments. L’objectiu d’aquest any és aconseguir donacions fonamentalment de tres aliments bàsics de llarga durada, oli, conserves de peix i verdures, i llet, que les entitats no aconsegueixen a través de l’aprofitament alimentari. A més, des del Banc dels Aliments encara es fa una crida a què s’apuntin més voluntaris, ja que ahir dimarts encara en faltaven 5.000 arreu de Catalunya.

L’any passat, es van recollir 4.452.000 quilos d’aliments. Els aliments recollits, juntament amb els provinents per l’aprofitament alimentari, ajudaran a les 196.000 persones ateses pels bancs dels aliments en aquests moments.

La presidenta de la Federació Catalana de Bancs dels Aliments, Roser Brutau, i el director del Banc dels Aliments de Barcelona, Lluís Fatjó-Vilas, han apel·lat a “la solidaritat, anònima però massiva, de milers de ciutadans que es comprometen amb els objectius de la campanya”, i han recordat “la importància del Gran Recapte per donar visibilitat a la cronificació de la pobresa en el nostre entorn”.

L’onzena edició inclou com a novetat la posada en marxa d’una campanya de recollida als mercats municipals de Barcelona de producte d’alt valor proteínic fresc i refrigerat a través de l’adquisició de tiquets per un valor de 3 euros a les parades. L’import d’aquests tiquets permetrà a les entitats d’iniciativa social properes als mercats productes com peix, ous o carn. Aquesta acció es farà als mercats del Carmel, Horta, la Mercè, l’Estrella i l’Abaceria.

Enguany també es posarà en marxa una prova pilot per substituir els tradicionals contenidors de cartó on es recullen els aliments per sacs de tela reutilitzables.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

La nova plaça del Pi de Santa Margarida de Montbui ja està a punt

Quan només falta la plantada de tres aurons blancs que presidiran el renovat espai de la Plaça del Pi, les obres de remodelació i...

Totes les fires que se celebren a Igualada

Fira d’Igualada és una entitat sense afany de lucre. Neix l’any 1951 amb la finalitat de fomentar fires, mercats, festes i potenciar el comerç...

“En cap cas es vol construir un macropolígon a la Conca”

Entrevista a Raquel Serra, gerent de la Mancomunitat de la Conca d`Òdena Una de les persones que millor coneixen el contingut del Pla Director Urbanístic...

“Paisatges i racons de l’Anoia”, un valuós reportatge gràfic de Joan Sala i Joan Felip

La Aquests dies, a la Sala d’Exposicions de l’Arxiu Comarcal de l’Anoia, amb el reclam de: “Paisatges i racons de l’Anoia” s’exposen 43 fotografies...

67 anys de Fira (part 1)

67 anys de Fira (part 2) El context econòmic i social dels anys 50 va ser favorable (després d’un anys anteriors de greu davallada econòmica...
Compartir