No podem fallar

85

La deriva de violació creixent de les lleis que practica l’Estat em fa recordar el càstig que ens va posar als escolans –quan jo tenia onze anys- el mestre Antonino Viñolas. Ens havia demanat que portéssim flors per fer una catifa per al dia del Corpus. Una colla -que no teníem jardí- ens vàrem enfilar en una tanca i agafarem flors d’un jardí privat. Quan el mestre va saber l’origen de les flors ens va castigar. No recordo el càstig, però recordo vivament les paraules del mestre Viñolas. Ens va explicar la rondalla “De l’ou al bou i del bou a la forca”.

És la història d’un vailet que hauria viscut fa tres segles que quan tenia deu anys es va colar en el galliner d’una masia veïna i en va robar un ou. Quan li va donar l’ou a la seva mare, contenta, el va animar a seguir furtant. A poc a poc els furts es feien més grans fins que quan ja era un ganàpia sense ofici ni benefici, en el transcurs d’un robatori va matar a una persona. Fou jutjat i condemnat a la forca. Abans de morir a la plaça pública, va dir que si la seva mare no l’hagués animat a seguir furtant, ell no hauria acabat la seva vida a la forca.

Des de fa anys que l’Estat Espanyol està actuant com aquell vailet. Varen començar el 2014 enviant centenars d’agents del CNI a Catalunya a investigar, sense ordre judicial, als líders autonomistes que s’estaven passant a l’independentisme… sense que tanta investigació ens desanimés. Varen jutjar i embargar els bens d’Artur Mas, Joana Ortega, Irene Rigau i Francesc Homs per la consulta del 9-N.

Han omplert Catalunya amb nou mil agents –els piolins- per fer-nos por i que desistíssim de fer el referèndum. Varen fer escorcolls i detencions el 20 de setembre per a acusar els Jordis d’un delicte inexistent i empresonar-los sense judici. Varen atonyinar ciutadans que volíem votar i s’endugueren amb violència urnes i paperetes del referèndum del 1 d’octubre.

Tergiversaren la Constitución Española per aplicar un article 155 de forma abusiva per cessar il·legalment el govern legítim de Catalunya. Convocaren unes eleccions al Parlament el resultat de les quals ni han acceptat, ni respectat, fent variar les majories parlamentàries mitjançant maniobres il·legítimes del jutge Llarena.

A Andalusia el PSOE –el mateix que va practicar terrorisme d’Estat- ha desviat els fons d’ajuts als parats cap a butxaques particulars i per gastar-los en droga i prostitució …
Per tal de lluitar contra la voluntat d’una part de Catalunya que vol exercir el Dret d’Autodeterminació, l’Estat Espanyol s’ha carregat la legitimitat de l’Estat, sense que –en un cas de vergonyant miopia- els intel·lectuals espanyols hagin dit ni piu. Sense veure que quan furten un dret a un ciutadà, s’obre la porta a eliminar els drets de tots els ciutadans.
De la mateixa manera que l’infant de la rondalla va acabar a la forca, també aquest Estat acabarà morint si no cessa la seva deriva feixista.

Jaume Singla