La Mostra d’Igualada presenta el seu nou cartell, obra de l’artista Arian Morera

19 de novembre de 2016

imag0858Coincidint amb l’obertura d’acreditacions dels professionals, La Mostra d’Igualada – Fira de teatre infantil i juvenil ha presentat la imatge gràfica de la 28a edició i ha fet un avançament de la programació que es podrà veure del 30 de març al 2 d’abril de 2017.

El cartell d’enguany és obra de l’artista igualadina Arian Morera, dissenyadora d’estampats a The Original Buff i professora infantil a les escoles municipals d’art i música (línia Musicart) d’Igualada. Està pintat a l’oli i il·lustra una divertida “Monstra” a qui li falten ulls i se li escapen les mans per veure i abraçar tots els espectacles de la fira. La protagonista està emmarcada, però en sobresurt, de la boca d’escenari del Teatre Municipal l’Ateneu d’Igualada i interactua amb un munt de personatges imaginaris. Arian Morera explica que per fer el cartell es va basar en una idea molt divertida: venien els nens corrent i deien, feliços: “La monstra, la monstra, torna la monstra, la monstra ja és aquí”. I feien les ganyotes i la cara d’esverament agitant els braços, i jo deia: “Quina monstra? Noooo, és La Mostra”. I reien molt. Per això m’ha fet mol· ta il·lusió dibuixar i pensar com seria si fos la monstra… Segur, segur que tindria molts ulls perquè a La Mostra et falten ulls per veure-ho tot i te’n calen de tota mena, que a carrers, places i teatres tot és possible. Ella, al teatre ja no hi cap, i els braços se li escapen. Tothom vol més ulls per veure tot el que pot passar quan torna LA MOSTRA!

Novament, en l’aposta per apropar les arts escèniques al públic de 12 a 18 anys Arian Morera i el seu equip han dissenyat un segon cartell, específic per als joves. La imatge de La Mostra JOVE és un extracte de la imatge oficial on, enlloc de “la Monstra”, prenen el protagonisme el collaret d’ulls de tot tipus i un chihuahua.

La programació: el millor de l’escena infantil i juvenil

cartell-la-mostra-23202El director artístic de La Mostra, Pep Farrés, ha fet un avançament de la programació, que constarà de les millors produccions de l’escena infantil i juvenil segons criteris de qualitat, novetat, dramatúrgia, innovació en el llenguatge i aportació en el format. La graella d’espectacles equilibrarà les disciplines artístiques i les edats del públic –es reeditaran els itineraris– per tal que tant públic com programadors hi trobin les propostes que més els interessen, així com d’altres que els puguin sorprendre. En total, s’hi podran veure una cinquantena de muntatges (amb un centenar de representacions) seleccionats entre 665 sol·licituds, una xifra que ha doblat amb escreix les inscripcions de companyies en els últims dos anys i que ratifica el rol estratègic de la fira com a plataforma de venda d’espectacles.

Un dels muntatges destacats és Renard o El Llibre de les bèsties de Teatre Obligatori i Teatre Lliure, una versió lliure en format musical de l’obra de Ramon Llull que apropa als més petits l’art d’explicar faules. S’ha pogut veure recentment dins el cicle ‘El Lliure del nens’ del Teatre Lliure i compta amb l’adaptació i direcció de Marc Rosich i la composició musical de Clara Peya.

També com és habitual durant la Mostra, es podran gaudir del clown en diversos espectacles, com l’Universari de Marcel Gros, un espectacle per celebrar els 25 anys de pallasso en solitari.

D’arreu de l’Estat i internacional

Del conjunt de l’Estat s’hi podran veure peces com Deshabitat de la companyia granadina Vaivén Circo (Andalusia), un espectacle amb coreografies circenses i Ones d’Ona Beneït (Illes Balears), un espectacle que qüestiona el nostre futur davant la invasió de les noves tecnologies.

Pel que fa a les propostes d’àmbit internacional, arribaran a Igualada Tierra Efímera de Collectif Terron (Grenoble, França), que juga amb la fusió entre pintura i cinema, dibuix animat i coreografia, teatre d’ombres i creació gràfica; i Shake Shake Shake de Cia. PakiPaya (Brussel·les, Bèlgica), un espectacle burlesc de quadre aeri i màstil xinès a ritme de música disco i ple d’humor, complicitat, risc i emoció.

 

Comparteix l'article:

Deixa un comentari