10 C
Igualada
Dimarts, abril 13, 2021

Més de 40.000 alumnes catalans comencen aquest dimarts les proves de selectivitat

ACN – Aquest dimarts comencen les proves de selectivitat, que s’allargaran fins divendres i a les quals hi estan convocats més de 40.000 estudiants catalans, un 16% més que l’any passat. Les proves es faran en més de 210 tribunals i més de 140 centres, tant universitaris com de secundària.

Aquesta distribució ha estat pensada per reduir, en la mesura del possible, desplaçaments i evitar una excessiva concentració d’alumnat, de manera que prioritza criteris de proximitat respecte al centre on els alumnes han cursat el batxillerat.

En concret, els 40.067 alumnes s’enfrontaran als exàmens que donen accés a la universitat. És la primera vegada que se supera la xifra dels 40.000 alumnes. Entre els alumnes de matrícula ordinària, és a dir, els estudiants que han seguit el segon de batxillerat en el curs escolar 2019-2020, l’increment de matrícula és del 12,58%. Segons Universitats, la xifra reflecteix l’augment d’alumnes que, en comparació amb el curs anterior, han aprovat el batxillerat, 37.023 (un 83,25%) enfront dels 31.853 (72,69%) del 2019.

Entre els alumnes provinents de Cicles Formatius de Grau Superior, el nombre d’inscrits és 3.795. Aquesta xifra representa un increment de gairebé un 37% respecte de l’any quan se’n van matricular 2.773. L’alumnat d’aquest col·lectiu només realitza exàmens de Fase específica per millorar la nota d’admissió.

Entre els alumnes lliures és on es dona, en termes relatius, l’increment més alt de matrícula. Es consideren alumnes lliures aquells que van obtenir el títol de batxillerat en anys anteriors i representen diversos perfils d’alumnat: els qui fan per primera vegada les Proves d’Accés a la Universitat (PAU), els qui repeteixen la prova perquè la van suspendre o volen millorar la nota d’accés, o els qui s’examinen només de Fase específica per millorar la nota d’admissió.

Així, els qui repeteixen PAU (Fase general) per millorar nota han augmentat un 43,65%, passant de 252 de l’any 2019 als 362 de la present convocatòria, mentre que els alumnes lliures matriculats només d’alguna matèria de Fase específica són 3.223 (un 34,57% més).

El menor increment es dona entre els qui repeteixen PAU perquè la van suspendre (no arriba al 6%) i decreix el nombre d’estudiants de 2n de batxillerat estranger (140 enfront dels 189 de l’any passat).

Mesures de prevenció
D’altra banda, en el marc de la pandèmia del coronavirus aquest any es prendran un seguit de mesures especials per prevenir al màxim possible els contagis. Per exemple, s’apel·la a la responsabilitat individual dels alumnes i se’ls demana que no es presentin al centre assignat en cas de tenir símptomes compatibles amb la covid-19 o estar en situació de quarantena domiciliària.

També es demana respectar la distància de seguretat interpersonal, es recorda l’ús obligatori de mascareta fins que es trobin asseguts a la seva cadira i es recomana intensificar la higiene de mans, així com les mesures de neteja i desinfecció.

Universitats també destaca que la convocatòria ordinària de les PAU mobilitzarà més de 45.000 persones entre estudiants, professors i personal de suport que, en aquests dos últims casos, enguany, s’incrementarà “substancialment” atès que s’amplia el nombre d’espais, seus i poblacions on normalment es constitueixen els tribunals d’examen, amb l’objectiu de reduir en la mesura del possible els desplaçaments per minimitzar el risc de contagi.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Igualada incorpora 8 noves audio-descripcions de punts turístics

L’Adoberia Bella, l’Ateneu Igualadí, el Gasogen de Cal Pasqual, el Cementiri Nou d’Enric Miralles, el Casino Foment, Cal Boyer, Cal Font i l’Anella Verda...

Es liciten les obres de millora de la xarxa d’aigua de Sant Genís

L’Ajuntament de Jorba ha iniciat el procediment de licitació de les obres de millora de la xarxa d’abastament d’aigua de Sant Genís. L’objectiu d’aquesta...

La Via Blava de la riera d’Òdena quedarà enllestida aquest 2021

Aquest any 2021 finalitzaran les obres d’un nou tram del camí fluvial de la Via Blava Anoia; un camí continu que seguirà la Riera...

La Llacuna inaugura la Plaça 1 d’octubre

El passat dia 3 d'abril es va inaugurar la Plaça 1 d'Octubre a La Llacuna. Tal com varen destacar els intervinents a l'acte; Joan...

La taula de tres potes

No sóc militant de cap partit, únicament milito en el camp de l’independentisme. M’hi trobo còmode perquè hi ha tres opcions que em poden...
Compartir