8.9 C
Igualada
Dimarts, gener 26, 2021

El govern de Montbui decideix, finalment, cancel·lar la Festa Major

L’alcalde de Santa Margarida de Montbui, Jesús Miguel Juárez “Schummi”, ha anunciat aquest dilluns a través d’un vídeo-comunicat que el consistori suspèn finalment la celebració de la Festa Major prevista pel cap de setmana del 17 al 19 de juliol. De la mateixa manera, el govern montbuienc no obrirà finalment la piscina municipal d’estiu.
Des de l’Equip de Govern montbuienc s’han valorat tots els pros i els contres de la realització d’aquestes activitats i s’ha optat per prendre una sèrie de mesures dirigides a preservar la seguretat dels montbuiencs i montbuienques, i d’aquelles persones que podrien visitar el municipi.

L’alcalde de Montbui ha recordat que “durant els darrers mesos la pandèmia de la Covid-19 ha trasbalsat les nostres vides i persones que estimàvem ja no hi són” i ha assenyalat que “a Montbui, en el marc del procés de consecució de la nova normalitat, hem treballat amb la intenció de poder dur a terme una Festa Major adaptada al nou escenari, amb les mesures de distanciament social i protocols de seguretat adients.  Teníem a punt el programa, els artistes, i també totes les activitats adaptades a la nova normalitat”.

El batlle montbuienc ha afegit que “malgrat tota aquesta feina, durant els darrers dies hem pogut comprovar com els casos de Covid-19 augmentaven de forma important arreu del territori català, arribant a produir-se el tancament perimetral de la comarca del Segrià, tal i com ja vam viure a la Conca d’Òdena ara fa uns mesos. Des d’aquí volem enviar tot el nostre suport a tots els municipis afectats per aquest tancament”.

Per tot plegat, i després d’haver-se reunit amb les autoritats competents del món de la salut, l’alcalde de Montbui ha exposat que “ens veiem obligats a prendre una sèrie de mesures dirigides a preservar la seguretat de la nostra ciutadania. Hem decidit que enguany no es realitzi la Festa Major de Montbui, prevista pels dies 17, 18 i 19 de juliol. Volem minimitzar l’exposició i els riscos de possible contagi de totes les persones de Montbui, i de les persones que ens visitarien durant aquells dies”.

Juárez ha volgut agrair profundament la dedicació de totes les entitats i persones a títol individual que han participat durant mesos en la programació d’una Festa Major que no podrà celebrar-se, en aquest cas, per motius de força major.

La piscina municipal tampoc obrirà a l’estiu
Per altra banda, l’alcalde montbuienc ha afegit que no obriran per a ús públic la piscina municipal d’estiu. Segons Jesús Miguel Juárez, “es tracta d’una decisió difícil, però que prenem perquè entenem que és el millor mitjà de prevenció davant un virus que continua present a les nostres  vides. Aquest govern té molt clar que prioritzarà sempre, per sobre de tot, la seguretat i la salut de la ciutadania”. Cal remarcar, però, que la piscina d’estiu sí estarà operativa únicament per donar servei als infants dels esplais i escoles d’estiu els dilluns i dimecres de 11 a 13.30 hores i els dimarts i dijous de 11 a 14 hores.

El batlle finalitza el comunicat demanant “comprensió, prudència i responsabilitat”, i convida a la ciutadania perquè continuï “seguint les mesures de prevenció contra la Covid-19: distanciament social, neteja extrema de mans i ús de mascareta. Entre totes i tots, ho farem possible”.

Cal remarcar que l’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui traslladarà a properes celebracions els compromisos amb artistes o empreses previstos per a aquesta Festa Major (com el cas de Nuria Fergó), amb qui es comptarà per a properes edicions festives.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

La JEC deixa en mans de les juntes de zona decidir si els motius per no estar a una mesa el 14-F són suficients

La Junta Electoral Central (JEC) deixa en mans de les juntes de zona decidir si les excuses que s'al·leguin per no estar a una...

Carme Borràs i Marian Algora es jubilen després de 45 i 20 anys al Col·legi Jesús-Maria

Les professores Carme Borràs Gual i Marian Algora Milan, s’han jubilat. Els ha tocat fer-ho en una època prou convulsa que no ens ha...

Gala Garcia i Joan Enrich guanyen el Concurs d’Instagram contra la violència

El jurat del 4t concurs d’Instagram per a l’eliminació de la violència contra les dones ha decidit atorgar el premi a la millor fotografia...

Dos dos detinguts per cultivar 1.252 plantes de marihuana a Montbui

Agents dels Mossos d’Esquadra, juntament amb la Policia Local de Santa Margarida de Montbui, van detenir el passat 21 de gener, dos homes de...

El Cicle Mitjà de la Institució Igualada s’endinsa en la premsa escrita

A 3r de Primària de la Institució Igualada han treballat durant la darrera setmana "La premsa escrita". Els nens i nenes durant aquests dies s'han...
Compartir