17.8 C
Igualada
Dijous, gener 28, 2021

Marta Vico, Gres Anoia SL: “Som botiga i empresa de disseny i reformes a la vegada. Claus en mà”

Parlem amb la gerent de Gres Anoia S.L, Marta Vico Jiménez, dissenyadora d’interiors, titulada a l’escola superior de disseny Elisava. Gres Anoia S.L és una empresa que es dedica a la venda de material i reformes, que fa 38 anys que es va fundar. Durant aquest recorregut per els anys han anat evolucionant segons les necessitats dels clients, primer només es venia material i amb els anys, vam incloure el servei de instal·lació. Venen tot tipus de material per a la llar, des de rajoles, wc, mobles, finestres, cuines, parquets, portes…. Fins a la complexitat d’un bany o una cuina o obra d’instal·lació al gust del client totalment acabada.

Molta gent pensa que vostès són una empresa de material de la construcció, segueixen sent un majorista distribuïdor?
No, des de l’any 2007 som una empresa que es dedica a vendre material al minorista.
Tenen existències per fer un servei immediat? Sí, disposem de materials en estoc per al servei de venda immediata. Rajoles, mobles, sanitaris, accessoris, aixetes… tenim una botiga amb magatzem.

També fan reformes claus en mà?
Sobretot fem reformes claus en mà. La gent ens demana des de l’amidament, passant per els planells i dissenys en 3 dimensions, la venda del material i també la execució de la feina. Un sol responsable i no preocupar-se per la coordinació dels industrials.

Quina és la seva activitat principal avui?
Fem cuines, banys i tot tipus de reformes.

Què és el que demanen més els seus clients?
Demanen cuines, banys, mampares i sobretot demanen que tot estigui distribuït de la forma més còmode i pràctica possible.

Fan plànols dels treballs o simulacions virtuals?
Sí, fem plànols amb les mides dels espais de forma virtual, perquè la gent vegi com quedarà tot i poder decidir els canvis pertinents sobre mides reals.

Arreglar cuines i banys?
Sí, fem cuines, banys, posem parquet, finestres, portes… tot el que es pot trobar dins la llar.

Hi ha molta varietat d’enrajolats?
De tipus de rajoles n’hi ha moltes, depenent de l’ús en convenen unes o altres. Depèn de la duresa, de les mides, del gruix.

Vostès van ser uns pioners del gres: segueix sent un valor diferencial o hi ha altres materials tècnics avui?
El gres ha evolucionat molt en els darrers anys perquè ha de competir també amb materials com els porcellànics de grans dimensions o elaborats amb resines (Neolit, Silestone,…).

Fan també tancaments d’alumini?
Sí, d’alumini i sobretot finestres de PVC, on som molt competitius.

Mobles adequats a l’ús: què proposen?
Sobretot adequats a l’ús. Els mobles són tots fets a mida, s’adeqüen a l’espai i no al revés. Això ens permet fer dissenys moderns que s’adapten a les necessitats dels clients.

I electrodomèstics?
També, quan fem un pressupost, mirem que no falti res. Així en un pressupost d’una cuina, podem donar preus de mobles, finestres, sostres, marbres, llum i electrodomèstic. Quan acabem les reformes, la gent ja les pot fer servir. Tardem un mitjana de dues setmanes en fer una cuina des que comencem fins que marxem.

Hi ha un retorn als materials clàssics?
Podríem dir que es posen de forma puntual més com a decoració en alguns espais. Però de forma delicada, no com a estil propi.

El marbre era un símbol d’elegància clàssica. Prima avui la funcionalitat?
Sí, prima que el material no es faci malbé, que sigui pràctic i còmode de fer servir i no doni feina. Avui posem rajoles de gran format en la majoria dels casos per substituir el marbres de sempre. Ens deixen vestir la cuina amb elegància i alhora amb millors prestacions.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

La Pobla de Claramunt suspèn la Fira de la Candelera

Les mesures vigents des del passat 7 de gener amb l'objectiu de frenar la progressió de contagis per COVID-19 a Catalunya que es registra...

Detenen tres homes per robar en el pàrquing d’un supermercat d’Igualada

els Mossos d’Esquadra van detenir el 25 de gener, tres homes de 40, 38 i 35 anys, amb domicili a Cornellà de Llobregat i...

3, 2, 1… La descoberta de l’Univers!

El passat dimecres 20 i dijous 21 de gener l’alumnat de 5è de l’escola Garcia Fossas va poder gaudir de l’activitat del Planetari. L’Albert...

L’Ajuntament de La Llacuna vol millorar la mobilitat al nucli urbà

L’Ajuntament de La Llacuna vol millorar la mobilitat al nucli urbà del municipi per tal que sigui més sostenible i que ajudi a la...

Els equipaments cívics d’Igualada estrenen programació virtual

El proper dimarts, 2 de febrer, s’inicien les inscripcions de les activitats programes pels equipaments cívics de l’Ajuntament d’Igualada, el Centre cívic de Fàtima...
Compartir