Lucus
L

26 d'agost de 2020

Josep Soriguera Blanch
Advocat ICB. Director de IURIS TRIVIUM ADVOCATS

 

Lucus (plural: lūcī) era la paraula que feien servir els antics romans per referir-se a un bosc sagrat.

Lucum és en forma d’acusatiu: Es el cas del complement directe dels verbs transitius, es la paraula que indica la persona o cosa sobre la qual recau directament l’acció del verb.

Lucum és el nom de una fundació privada panamenya que va crear el Rei Juan Carlos I el 2008. Va fer l’encàrrec al advocat Dante Canònica. Dit advocat va indicar al fiscal suís que investiga aquesta fundació, que la Fundació Lucum, a través de la que es va canalitzar la donació (100.000.000 de dòlars) del rei d’Aràbia Saudita , va ser creada en la residencia oficial del rei. (Diario 16)

Una fundació privada panamenya, per dir-ho a grans trets, dintre de totes les avantatges que té ni hi ha dubtes que sobresurten: Planificació del patrimoni i instrument testamentari de manera anònima, que pot ser amb actius, entre altres, de comptes bancaris arreu del mon; i, la segona, que esta totalment exempta d’impostos, contribucions tasses o gravàmens de qualsevol tipus sempre i quan no provinguin del mateix Panamà.

Segons The Telegraph, el rei Felipe VI figura como segon beneficiari de la fundació panamenya Lucum, a la mort del rei emèrit, amb compte al banc suís Mirabaud. Curiosament no en sabia res, a pesar de que el nom escollit de Lucum implica directament els beneficiaris del “bosc sagrat”. Es sabut que els noms sempre s’escolleixen depenent del que volen representar.

Aquesta informació provoca que en un gest magnànim, el 16 del març 2020 en plena pandèmia, Felip VI renuncia davant notari a l’herència econòmica que podria correspondre del seu pare.

Al respecte cal dir que en quan a l’herència de la fundació Lucum no cal, o no calia, que hi renuncies, doncs en el 5 de juny 2012 el Rei Juan Carlos I, advertit de la perillositat del que representava la fundació firma un contracta de donació de tot l’actiu de Lucum. Contracta firmat entre S.M. Juan Carlos I Rey de España (Juan Carlos Alfonso Víctor María de Borbón y Borbón) com a donatari i Corinna Larsen com a receptora (El EspañoL) El respecte la Audiència Nacional va obrir la peça separada d’investigació “Carol” (anagrama de Corinna Larsen?) en base a unes gravacions de Villarejo a la Sra Larsen, que atribuïa – sense proves – al rei emèrit el cobrament de comissions i l’ús de testaferros per amagar la fortuna de Suiza i un terreny a Marrakech. Pero, es pot renunciar a una herència en vida del que s’hagi de heretar . No. Segons el “Código Civil” comú en la mà el article 991 es clar al respecte

“Nadie podrá aceptar ni repudiar sin estar cierto de la muerte de la persona a quien haya de heredar y de su derecho a la herencia”.

En tot cas haurà de renunciar el dia que es mori el seu pare.

No tant sols això sinó que hi ha molts més interrogants:

Hi ha, o millor dir i haurà testament fet de l’herència o serà intestada?

I a la legítima, renunciarà en el seu dia? Si es així acreixerà la legitima de les seves germanes, renunciaran també? ( una tercera part del cabal relicte)

I L’ús i fruit? Com queda, o es que ja estan separats de fet?

I si les hereves són les netes?

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Llegeixes els llibres que et regalen per Sant Jordi?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta