L’Igualada Rigat s’imposa a l’Alcoi en la primera victòria com a visitant a l’OK Lliga

14 d'octubre de 2018

L’Igualada va guanyar per 1 a 4 a l’Alcoi en un partit disputat on l’equip va haver de tirar d’ofici per no patir, ja que els arlequinats van jugar amb l’1 a 2 a l’electrònic fins al minut 48 de la segona part. Els de l’Anoia van ser superiors i es van tornar a demostrar efectius de cara porteria, però la seguretat d’Elagi Deitg va resultar ser clau pel triomf, ja que el porter natural de Vic va aturar dos penals.

De fet, la primera pena màxima va arribar just al primer minut del partit, però els locals no la van transformar. Als arlequinats els va costar entrar al partit, i els primers cinc minuts van ser per l’Alcoi. Els valencians no van materialitzar el control del partit amb gols i progressivament, els homes de Ferran López van començar a dominar el partit. Després d’algunes ocasions, l’Igualada va fer la feina en poc més de cinc minuts.

Primer César ‘Tety’ Vives al minut 9 i després Oriol Vives al 14, van establir el 0 a 2 al marcador. El català-holandès va enviar un míssil a l’escaire de la porteria defensada per Marc Grau, impossible d’interceptar. Per la seva banda, Oriol Vives va aprofitar una passada dins de l’àrea per batre a ‘Guiri’ per baix i al primer pal. Jaime Mataix va reduir distàncies al minut 18 de la primera meitat.

L’Alcoi podria haver empatat abans del descans, perquè a falta de 58 segons per la mitja part, la parella arbitral els va assenyalar un segon penal a favor, però Elagi Deitg el va aturar de forma magistral. Del possible 2 a 2, els arlequinats van marxar al descans amb l’encara 1 a 2 favorable al marcador.

A la represa, els locals van exercir una pressió més intensa i el joc va ser més igualat. L’Igualada Rigat va saber aguantar la tàctica de l’Alcoi, que fruit de la intensitat del joc, va anar acumulant faltes fins a cometre la desena al minut 48. Sergi Pla, que és l’únic jugador de l’Igualada que ha marcat en les quatre jornades, va transformar la falta directa i només 30 segons més tard, el capità Ton Baliu va sentenciar el partit amb un gol al contraatac, conduit per ell i el mateix Pla.

Amb aquesta victòria, l’equip suma 9 punts de 12 possibles i es col·loca a la zona alta de la classificació. El pròxim compromís dels arlequinats passa per Europa. Els homes de Ferran López rebran dissabte 20 d’octubre al conjunt suís RHC Uri a Les Comes, en el primer partit de la Copa de la Cers de la temporada.

El màxim golejador de l’Igualada en aquest inici de campionat, Sergi Pla (5 gols en 4 partits) no podrà jugar l’eliminatòria europea perquè finalment haurà de complir la sanció de dos partits per la targeta vermella que va veure contra el Sarzana la temporada passada. Tot i que el jugador no va jugar ni un sol minut dels vuitens de final contra el Lleida, el comitè europeu ha dictaminat que Pla encara ha de complir la sanció.

En lliga, l’Igualada Rigat haurà d’esperar 10 dies per tornar a jugar un partit oficial. Serà el dimarts 23 d’octubre i un altre cop com a visitant, aquest cop a la Torre Roja del CH Caldes.

Fitxa tècnica

Alcoi: Marc Grau, Gabriel Domínguez, Joan Cañellas,Ranalho Guimares, Renato Castanheira – equip inicial – Roc Llisa i Jaime Mataix (1).

Igualada Rigat: Elagi Deitg, Oriol Vives (1), Roger Bars, Sergi Pla (1), Met Molas – equip inicial – Ton Baliu (1), Tety Vives (1), Jordi Méndez. Manel del Valle.