-0.7 C
Igualada
Divendres, gener 27, 2023

L’Escola Font de l’Anoia engega un mètode innovador per a ensenyar anglès

L’escola de primària Font de l’Anoia de Sant Martí Sesgueioles, que pertany a la ZER Vent d’Avall, ha iniciat un nou projecte pilot educatiu per avaluar un mètode innovador per a ensenyar anglès.

L’escola, conjuntament amb l’Ajuntament de Sant Martí Sesgueioles i l’empresa LaLaFOLK, estan provant un mètode nou que consisteix en fer les rutines diàries en aquest idioma al ritme de cançons enganxoses i fresques acompanyades amb vídeos.

La idea és senzilla: la canalla fa les rutines diàries en anglès amb la seva mestra d’aula a través de cançons motivadores i així aprenen millor l’idioma i poden utilitzar-lo de forma més espontània.

Per fer aquest projecte pilot, la mestra d’anglès i directora de la ZER Vent d’Avall, Laia González Prat, i la compositora i traductora britànica Geni Shaw, directora de LaLaFOLK, han creat LaLa·Little·Kids: un temari de cançons en anglès molt adequades als infants d’aquesta edat que durarà tot el curs escolar.

Amb aquest mètode innovador d’aprenentatge, cada mes l’alumnat aprendrà una cançó nova, acompanyada d’un vídeo de la Geni cantant i fent gestos. La música és divertida i està dissenyada per fer que la canalla passi una bona estona cantant, saltant i ballant. Aquesta bona experiència porta a la curiositat i més endavant, s’espera, a uns millors resultats en l’aprenentatge de la llengua anglesa.

Les cançons de LaLa·Little·Kids comencen a agafar forma a l’Espai Familiar de Sant Martí Sesgueioles, un espai que dinamitza la Geni de forma setmanal al mateix poble. “Em vaig adonar que la canalla amb molt poca edat era capaç d’aprendre un munt de cançons en anglès. Les que funcionen millor són molt enganxoses i incentiven a les criatures a saltar i ballar mentre canten,” explica la directora de LaLaFOLK.

La directora de l’escola i mestra d’aula dels petits, Ester Garriga Gabarró, afirma que als infants els agrada molt LaLa·Little·Kids. “Sempre em demanen fer les rutines en anglès. Estan aprenent molt i també s’ho passen pipa!”.

Per la seva part, la especialista d’anglès i directora de la ZER, Laia González Prat, també és capaç de veure el potencial de LaLa·Little·Kids, remarcant la seva utilitat ja que són “cançons enganxoses i divertides però alhora didàctiques.”

LaLaFOLK va començar fa 2 anys per millorar l’anglès de tot l’alumnat a l’etapa infantil i primària a través d’ una manera d’ensenyar basada en les tradicions catalanes i la música. Actualment s’està implementant en varies escoles a Catalunya amb resultats molt positius.

L’Espai Familiar de Sant Martí Sesgueioles reuneix tots els dilluns, a la sala polivalent del poble “La Fàbrica”, de 17:30-19:00h, infants de 2 a 6 anys acompanyats d’un familiar. Es fan racons de joc i una sessió de cançons en anglès amb la Geni Shaw.

Compartir

ESCRIU UN COMENTARI

Més notícies

El repàs de la setmana amb les notícies més llegides a veuanoia.cat

Com cada dijous, fem el repàs de les notícies més destacades dels darrers sis dies a veuanoia.cat. Demanen 7 mesos de presó a un professor...

La mascareta deixarà de ser obligatòria al transport públic el 7 de febrer

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha anunciat que el Consell de Ministres de dimarts 7 de febrer aprovarà l'eliminació de la mascareta al...

Mor la germana Maria Dolors, darrera fundadora viva de les Carmelites d’Igualada

El passat dilluns moria als 93 anys d'edat la germana Maria Dolors de Jesús al Monestir de les Carmelites d'Igualada-Jorba, rodejada de totes les...

Últimes notícies