L’ANC prepara actes a les xarxes socials, als balcons i als carrers

0
469

L’Assemblea Nacional Catalana a l’Anoia adapta a la situació de pandèmia global les seves populars manifestacions per fer possible la independència i descarta mobilitzacions massives de cara a la celebració de la Diada Nacional d’aquest any. L’entitat recorda que en els temps més durs de la pandèmia va posar en circulació fins un milió de mascaretes, “vam estar a l’alçada, mentre el Gobierno retenia material de protecció i no pagava els ERTO’s” afirmen.

Mobilització presencial o virtual
L’ANC apostarà a la comarca de l’Anoia per dos tipus de mobilització presencial i un de
virtual.

El virtual consisteix en la participació de la “Xarxa Independència”, un format de mobilització que via codis QR permet que t’enllacis amb una Assemblea de Base de l’ANC, una causa solidària i cinc persones.

Això acabarà dibuixant un mapa de persones enllaçades per tal de visualitzar virtualment la xarxa de complicitats del moviment independentista i ajudar a fer front a la crisi social i econòmica que ens ha dut la COVID.

El format presencial als carrers és potser el repte més important per l’organització independentista. L’ANC de l’Anoia ha apostat per no renunciar a l’exercici del dret fonamental a la llibertat de manifestació a les portes d’una tardor que estarà marcada per la necessitat imperiosa de defensar drets i llibertats.

En aquest punt l’ANC demana a la gent que no es deixi prendre els carrers. Aquesta tardor
es veurà “com inhabiliten al President de la Generalitat i com es fan efectius tots els desnonaments fruit de no haver pogut pagar lloguers i hipoteques. Hem d’estar apunt, hem d’aprendre a manifestar-nos de forma segura” afirmen.

L’exemple de la Botiga al Carrer
Des de l’entitat independentista recorden que aquest cap de setmana s’ha celebrat amb molt d’èxit a Igualada la iniciativa “Botigues al carrer”; sense cap més mesura pel públic que l’ús obligatori de mascareta, la petició que la gent mantingués les distàncies i la recomanació d’una higiene constant de mans.

És per això que l’entitat no entén la criminalització que està patint per voler exercir drets fonamentals de forma segura i amb més mesures de seguretat que els altres actes que s’estan donant a la via pública.

En total, l’ANC estarà apunt per albergar unes concentracions de fins a 1500 persones a
Igualada (repartides per espais diferenciats en grups reduïts al llarg del Passeig Verdaguer,
començant a la Delegació d’Hisenda) i 100 persones a Calaf (davant l’Estació de RENFE), molt lluny de les concentracions massives i milionàries a Barcelona o altres llocs del país.

L’Assemblea ha preparat les següents mesures per garantir que les concentracions seran
sanitàriament segures:
– Es prega inscripció prèvia mitjançant el web www.xarxaindependencia.cat per tal de
que l’organització pugui anar preparant la logística. En el cas de Calaf, es posa a disposició un servei de recollida prèvia de tiquets al Quiosc del Passeig de Santa Calamanda.
– Els diferents espais de concentració (a Igualada, cada tram de la part central del Passeig) estaran delimitats i separats els uns dels altres. Així doncs, serà una mobilització que constarà de petites concentracions.
– Cada espai de concentració tindrà accessos diferenciats i qui es concentri en un tram no mantindrà contacte físic amb qui es concentri al tram del costat. Els accessos seran pels carrers travessers amb el Passeig Verdaguer (Sant Josep, Sant Vicenç, Cardenal Vives i Lleida).
– Hi haurà control d’aforament a cada tram, aquests controlaran quantes persones hi han entrat i limitaran l’accés a l’aforament previst. Alhora demanaran que tothom qui vulgui participar de la concentració dugui ben posada la mascareta, els donaran instruccions sobre el funcionament de la concentració i els oferiran gel
hidroalcohòlic.
– Dintre l’espai delimitat, s’hauran marcat les distàncies al terra i els diferents punts on
s’ha de situar la gent. Podran compartir punt de concentració un infant i un adult, tranquil·lament.
– Es demana l’accés als espais sigui esponjat entre les 16 i les 17 del dia 11 de setembre.
Un cos de vora 50 voluntaris faran possible l’acte d’Igualada i un grup més reduït a Calaf, recordaran de forma continuada el funcionament de l’acte. Ambdós actes seran sonoritzats prou correctament per tal que no faci falta aglomerar-se per seguir els actes.

D’altra banda, es demana a qui tingui por de mobilitzar-se als carrers que ho faci des dels balcons de casa, seguint les instruccions que es donaran per iniciar els actes.
“Serà més segur exercir drets fonamentals divendres que consumir en les terrasses o passejar per carrers estrets”, afirmen des de l’organització. La comarcal de l’ANC a l’Anoia va ser de les primeres a mobilitzar-se després del confinament i aposta per una ciutadania responsable, protegida, activa i mobilitzada.

Compartir