Els actes de la Diada en els municipis de la comarca

10 de setembre de 2020

Més enllà de l’acte institucional que es farà aquest dijous al vespre a Igualada, altres municipis de la comarca també han organitzat diversos actes, adaptats a les necessitats actuals, per celebrar aquest 11 de setembre. A continuació en fem un recull.

Òdena
Òdena celebrarà aquest divendres l’11 de setembre i ho farà amb un dels actes que és de més tradició odenenca any rere any, el canvi de senyera a la torre del Castell.

La Diada començarà a les deu del matí amb el canvi de senyera a la torre del castell d’Òdena amb la participació dels membres de pubillatge i el consistori. Com és tradicional, abans d’hissar-la, tots ells faran la signatura a la senyera que onejarà al cim de la torre fins al setembre de 2021. L’acte és obert a la participació de tothom.

Seguidament s’ha programat una visita guiada pel municipi odenenc per saber dels seus orígens. En Josep Vicenç Mestre guiarà i explicarà en un recorregut pel barri de la Font, St. Miquel i carretera de Manresa, “L’eixample d’Òdena, història i anècdotes”. El punt de sortida serà a les 10.30 a la Torre del Castell
Finalment i per cloure la celebració de la Diada, a les dotze del migdia a la plaça Major es podrà gaudir de sardanes, una de les activitats més nostrades al nostre país que aniran a càrrec la Cobla Lluïsos de Taradell.

Tots els actes se celebraran seguint les mesures de seguretat establertes davant la Covid-19. En aquest sentit, per motius de prevenció, enguany no tindrà lloc la tradicional Festa de la Verema.

Vilanova del Camí
Un any més, ERC Vilanova del Camí, ha organitzat un espectacle infantil per celebrar la Diada de l’11 de setembre en família. L’activitat, que s’ha hagut d’adaptar a les mesures de seguretat, es farà a la plaça Margarida Xirgu, i començarà a les 11:00 h.

Des d’ERC asseguren que no han volgut perdre l’ocasió per seguir promocionant la cultura i gaudir-la en família. En aquesta ocasió es podrà gaudir d’un espectacle amb la companyia deParranda i els seus contes encaixonats. Un recull de contes diversos, explicats de forma diferent per aprendre la diversitat i varietat amb què poden explicar històries.

Per assistir a l’espectacle, és obligatori l’ús de la mascareta; signar el full de responsabilitat, mantenir la distància de seguretat i utilitzar el gel hidroalcohòlic. L’aforament és limitat i des de l’organització demanen a les persones assistents que respectin les seves localitats.

La Pobla de Claramunt
La Pobla de Claramunt celebrarà la Diada Nacional de Catalunya amb un seguit d’actes que començaran demà divendres amb un espectacle infantil, En Kirus se’n va a la Selva, que es farà a la plaça dels Països Catalans a les 11 del matí, com a prèvia de l’Acte Institucional, que començarà a les 12.

L’endemà dissabte es podrà gaudir del concert de Cesk Freixas en acústic, el qual farà dues sessions, una a les 8 del vespre i l’altra a les 10 de la nit, també a la plaça dels Països Catalans. I diumenge 13 a l’Ateneu Gumersind Bisbal es representarà l’obra La farmaciola del malalt imaginari a càrrec de la companyia Terra Teatre. Serà a les 7 de la tarda.
També diumenge, de les 10 del matí a les 2 del migdia al Casal de la gent gran es podrà donar sang. Cal apuntar-se a donarsang.gencat.cat.
Tots els espectacles són amb reserva prèvia a l’Ajuntament, al telf. 93 808 6075.

Els Hostalets de Pierola
L’acte institucional, el divendres a les 13.00 i l’actuació d’en Peyu dissabte a les 22.00 són les dues úniques propostes que, enguany, a causa de la pandèmia, formen part del programa de festes de l’Onze de Setembre als Hostalets de Pierola. Mesures higièniques i la compra d’entrades anticipada a un preu simbòlic marquen aquests dos actes a les acaballes d’un estiu totalment atípic.

Divendres 11 de setembre, coincidint amb la Diada Nacional de Catalunya, es convoca a tothom a assistir a l’acte institucional programat a la plaça dels Països Catalans a les 13.00. Està prevista la hissada de la senyera, parlaments i interpretació musical. Caldrà mantenir el distanciament social per unitats de convivència i l’ús de mascareta.

Per altra banda, dissabte recuperem «L’home orquestra», una actuació d’en Peyu, popular còmic de TV3, qui fa un recull dels seus millors textos i els posa en escena. Una bona oportunitat per gaudir de la ironia i l’humor al que ens té acostumats en una reprogramació d’un dels actes principals de la Festa Major 2020 que, finalment, es va haver d’anul·lar.

Les entrades estan disponibles a Entràpolis fins a exhaurir-ne les unitats previstes per a l’aforament. Des de l’Ajuntament es donarà suport tècnic presencial per fer les reserves el dimarts 8 de setembre de 18.00 a 20.30 a l’Auditori Cal Figueres a totes les veïnes i veïns que ho necessitin. El cost de l’entrada és simbòlic, d’1€, per a la gestió de la venda.

Masquefa
Masquefa se sumarà aquest pròxim divendres 11 de setembre a la commemoració de la Diada Nacional de Catalunya. De forma excepcional, però, enguany ho farà sense la celebració de cap acte popular com a mesura preventiva enfront de l’elevat índex de risc de brot existent al conjunt del territori i davant l’imminent inici del nou curs escolar.

Així, l’única activitat que no es veurà afectada per les restriccions és la tradicional ofrena de flors a càrrec del teixit associatiu local. En aquest sentit, totes aquelles entitats que ho desitgin podran dipositar les seves ofrenes durant la jornada al passeig Onze de Setembre, respectant en tot moment les mesures de seguretat establertes: ús de mascareta i distància social.

L’Ajuntament lamenta les molèsties que aquesta mesura pugui generar entre els veïns i entitats del municipi -en especial, entre les persones i associacions directament implicades anualment en l’organització d’actes de commemoració de la Diada- i agraeix per endavant la seva comprensió i col·laboració; així com la responsabilitat demostrada pel conjunt de la població des de l’inici de la pandèmia per tal d’evitar el contagi i la propagació de la Covid-19.

Vallbona d’Anoia
L’Onze de Setembre, Vallbona d’Anoia celebrarà la Diada Nacional de Catalunya centrada en una de les activitats més tradicionals del municipi, la pujada a les Banderes.
Així, la caminada a Les Banderes serà l’acte commemoratiu de la Diada a Vallbona d’Anoia. El punt de trobada serà a la plaça de la vila i la sortida començarà a les 9 del matí. Una vegada al cim es penjarà l’estalada. Seguidament es previst un esmorzar popular.

Piera
Tot i que la Covid-19 ha provocat la suspensió de la Festa Major, el nostre municipi sí que celebrarà, tot i que amb restriccions, la Diada Nacional de Catalunya.
L’11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya, s’ha limitat a part de les autoritats municipals, com a representació del consistori, l’acte institucional d’homenatge a Rafael Casanova.

Per tal d’evitar concentracions, s’insta a les entitats i a totes aquelles persones que vulguin fer una ofrena a que hi vagin al llarg del dia i en grups reduïts.
La jornada es tancarà a les 19 hores, amb el tradicional concert d’havaneres amb el grup Barca de Mitjana, que és l’espectacle de divendres del cicle Cultura Segura d’enguany. Tota la informació la podeu trobar a www.viladepiera.cat/culturasegura.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Creus que els exiliats tornaran a Catalunya sense ser detinguts?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta