7 C
Igualada
Divendres, gener 27, 2023

L’Ajuntament d’Igualada, sobre com triar el futur model de gestió de l’aigua: “Els referèndums no serveixen per a tot”

Davant la convocatòria d’una manifestació a Igualada sota els lemes “Mulla’t per l’aigua pública” i “L’aigua és un bé comú, no un negoci”, prevista per al 27 d’octubre, el govern municipal ha volgut aquesta setmana aclarir una mica la seva posició.
El portaveu del govern, Jordi Pont, ha explicat que “no ens movem ni un milímetre en el nostre posicionament. En part estem d’acord amb el lema d’aquesta convocatòria, perquè compartim que la governança de l’aigua hagi de ser pública, perquè ho diu la llei, però el tema de la gestió és una altra història”.

Pont ha afegit que “nosaltres hem iniciat els tràmits per a municipalitzar el servei de l’aigua, ja que durant cent anys aquí això no s’ha fet. La llei ho obliga clarament i nosaltres el que farem serà adequar-nos a la normativa. Després ja s’estudiarà el model de gestió”.

Servei, qualitat i preu
En qualsevol cas, Pont deixava clar que “d’èxits i fracassos en qualsevol dels models possibles n’hi ha per triar i remenar. El que no podrem fer mai és posar en risc el servei, qualitat i preu de l’aigua”. Si bé Aigua és Vida, convocant de la manifestació i impulsora del debat a tot el país, demana que sigui la població la que triï quin model de gestió voldrà per al servei d’aigua, a través d’un referèndum, Pont té clar que “els referèndums no serveixen per a tot, no hi ha una solució màgica”.

Recordem que diverses entitats de la comarca de l’Anoia s’han unit per convocar una manifestació d’abast comarcal perquè la ciutadania i els partits polítics es mullin per la gestió pública de l’aigua. La manifestació, que tindrà lloc a Igualada el dissabte 27 d’octubre a la tarda, començarà a la Plaça del Rei a les 18.30h i finalitzarà a la Plaça de l’Ajuntament. Les entitats convoquen a la ciutadania d’Igualada, Vilanova del Camí i la Pobla de Claramunt, municipis on la gestió es du a terme de manera irregular perquè no hi ha contracte de concessió, i també a la ciutadania de Piera i Masquefa, on el contracte de concessió acaba el 2022. Així mateix, les entitats convocants també convidem a tota la ciutadania de la resta de municipis de la comarca de l’Anoia a sumar-s’hi. També s’ha fet una crida a diverses entitats similars del país a sumar-se a la manifestació.

Compartir

ESCRIU UN COMENTARI

Més notícies

Igualada incrementa un 68% en sis mesos els quilos de roba recollida de Càritas

El passat mes de juny, aprofitant el canvi de contracte de l’empresa encarregada de la recollida, l’Ajuntament va augmentar el nombre de contenidors de...

“En Joan sense por i la casa encantada”, un musical a l’Ateneu

El grup Xarxa Igualada, que forma part de La Xarxa, Fundació Xarxa d’Espectacle Infantil i Juvenil de Catalunya, enceta l’any amb la programació d’un...

El Mercat d’Antiguitats amplia expositors i ocuparà un tram més del Passeig

Com cada darrer diumenge de mes, aquest proper diumenge 29 de gener torna el Mercat Antiguitats i col·leccionisme en un format més ampli: s’hi incorporen més...

Últimes notícies