L’ajuntament d’Igualada adopta mesures tributàries especials

623

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha explicat en la compareixença diària d’avui que la situació generada per l’evolució del coronavirus COVID-19 ha portat al consistori a adoptar mesures excepcionals en matèria tributària i econòmica. Aquestes mesures tenen com a objectiu pal·liar el patiment econòmic de les empreses, negocis i comerços de la ciutat.

En primer lloc, es preveu ampliar els terminis de pagament d’aquelles liquidacions iniciades prèviament a la declaració de l’estat d’alarma, així com tots els ajornaments i fraccionaments que havien estat concedits. També s’ha prorrogat fins al juny el pagament de l’impost de circulació de vehicles, l’únic tribut municipal en curs actualment.
Per altra banda, també s’ha decidit suspendre l’emissió de rebuts pel cobrament de les quotes corresponents als serveis que no s’hagin pogut prestar, amb motiu del confinament. Això afecta serveis com els esportius, l’Escola de Música, l’Escola d’Art, els centres cívics, les llars d’infants, entre d’altres.
Una altra mesura comporta la reducció de la taxa d’escombraries comercials per aquells establiments que han hagut d’interrompre la seva activitat. També s’ajustaran les liquidacions de la taxa per ocupació de la via pública amb taules i cadires i en relació al mercat no sedentari, en proporció al temps confinament.
A més a més, amb la voluntat d’ajudar les empreses a superar la dificultat de la seva situació, l’Ajuntament d’Igualada reduirà els terminis de previsió de pagament de les factures dels seus proveïdors a 30 dies. L’alcalde d’Igualada ha volgut remarcar que “s’adoptaran, prèvies les corresponents resolucions, totes aquelles mesures en matèria tributària, que siguin necessàries per a pal·liar els efectes de la situació d’alarma que estem vivint a conseqüència del COVID-19, dins del marc de la legislació vigent”.
Per altra banda, Castells també ha informat que ahir van arribar les 4.000 mascaretes que esperava l’Hospital d’Igualada fet, que s’havia anunciat dies enrere. L’alcalde ha volgut insistir, però, que aquestes mascaretes duraran una setmana i per això ha demanat responsabilitat de les administracions davant d’aquesta situació d’emergència i l’agilització d’aquests procediments per abastir del material necessari tant a l’Hospital d’Igualada com a les residències de gent gran.
Pel que fa a la resolució de la Generalitat que garanteix els drets laborals dels treballadors confinats a la Conca d’Òdena amb llocs de treball fora de la zona confinada i que, per tant, no poden accedir-hi amb normalitat, Castells ha explicat que l’autorització d’aquesta resolució per part del Govern Central arribarà durant les properes hores, segons li ha confirmat Teresa Cunillera, delegada del Gobierno a Catalunya.
Finalment, l’alcalde ha fet novament una crida a la ciutadania perquè tothom es guiï per la informació donada pels canals oficials, sense difondre rumors o notícies falses. A més a més, ha enviat un condol als familiars de totes les víctimes del coronavirus i ha traslladat un agraïment a tota la societat civil activa de la Conca d’Òdena que està col·laborant i ajudant mitjançant eines virtuals i sempre respectant les mesures de confinament decretades.