La fiscalia obre una investigació per les morts a les residències de Capellades i Olesa de Montserrat

179
ACN – La fiscalia ha obert una investigació per aclarir les circumstàncies de les morts que hi ha hagut a les residències de Capellades i d’Olesa de Montserrat a causa de coronavirus. El fiscal superior de Catalunya, Francisco Bañeres, ha ordenat l’obertura de diligències, segons ha avançat el diari ‘El País’ i han confirmat a l’ACN fonts judicials. Aquestes diligències, a més, es podran ampliar si apareixen nous casos en altres centres de gent gran a Catalunya. Bañeres ha fet arribar l’ordre als fiscals de Manresa i Martorell, que són els del partit judicials als que pertanyen Capellades i Olesa de Montserrat. A la residència de Capellades s’han registrat dotze morts per coronavirus i a la d’Olesa de Montserrat nou.
La Fiscalia General de l’Estat va obrir dilluns una investigació a l’entorn de les morts d’ancians en algunes residències arreu de l’Estat “per determinar la gravetat dels fets i la possible rellevància penal” després que el Ministeri de Defensa afirmés que membres de l’exèrcit s’han trobat cadàvers i residents en situacions “extremes” i en males condicions de salubritat en diversos centres.

Aquest dimarts, el fiscal superior de Catalunya ha ordenat la investigació de les morts per coronavirus a residències d’Olesa de Montserrat i de Capellades. Fonts judicials, però, remarquen que a aquestes diligències s’hi afegiran casos que puguin aparèixer en altres centres de gent gran.

El nombre de víctimes per coronavirus a la residències d’avis de Capellades és de dotze, segons ha informat la Fundació Consorts Guasch, que és qui gestiona la residencia de la localitat anoienca, que té capacitat per a 83 persones.

Pel que fa a la residència Santa Oliva d’Olesa de Montserrat, han mort nou dels divuit interns que han ingressat a l’Hospital de Martorell per coronavirus. La resta estan ingressats en estat greu.