La Selectivitat es farà al Campus d’Igualada, però també en instituts

83

Les proves d’accés a la universitat (PAU, la Selectivitat) amplien en aquesta convocatòria el nombre de seus on es realitzaran les proves arran de la crisi del coronavirus per assegurar la distància de seguretat entre l’alumnat que ha de fer els exàmens. El Departament d’Empresa i Coneixement i el d’Educació ha acordat posar a disposició del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) els centres de secundària, tant públics com concertats, per ampliar els espais i poder complir així les mesures decretades per les autoritats sanitàries, però també per reduir els desplaçaments. D’aquesta manera, s’ampliaran espais, seus i poblacions, entre elles les d’Igualada. Fins ara, la selectivitat –que es farà els dies 7, 8 i 9 de juliol després que la pandèmia hagi obligat a retardar-ne la celebració– es realitzava majoritàriament en seus universitàries, com al Campus d’Igualada.

Actualment es treballa en la definició d’un nou mapa de realització de les PAU, però el fet que s’habilitin instituts no voldrà dir que cada alumne s’examinarà al seu centre d’estudi, “sinó que es treballa amb la finalitat de distribuir l’alumnat prioritzant criteris de proximitat”.

Segons la Generalitat, això pot significar que en alguns casos caldrà continuar fent algun desplaçament, però “molt més curt del que és habitual respecte a edicions anteriors”. Des del govern català s’insistia que la nova distribució territorial anirà acompanyada de totes les altres mesures que les autoritats sanitàries estableixen “i que siguin vigents en el moment de la realització de les PAU”.

El calendari es manté ara per ara a principi de juliol, però el CIC assegurava ahir que continuarà estant amatent al desenvolupament i la contenció de la pandèmia per assegurar la seguretat de tots els participants.