La 18è edició del Recercat torna a Igualada

4 de maig de 2022

La Jornada de cultura i recerca local dels territoris de parla catalana, Recercat, se celebrarà els propers 6, 7 i 8 de maig a Igualada, en motiu de la Capital de la Cultura Catalana. Les jornades estan organitzades per l’Institut Ramon Muntaner (IRMU), el Departament de Cultura, la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana (CCEPC), la Federació d’Ateneus (FAC), l’Ajuntament d’Igualada, el Centre d’Estudis Comarcals d’Igualada i l’Ateneu Igualadí.

La 18è edició de la Jornada recupera la presencialitat després de l’aturada provocada per la Covid-19, l’any 2020 i una edició híbrida sense carpa el 2021. La capital de l’Anoia acull durant 3 dies diverses exposicions, debats, uns premis de reconeixement i una fira, amb la voluntat de ser un aparador de la ingent activitat de centres d’estudis i ateneus i ser un punt de trobada i intercanvi anual.

Algunes de les activitats que es duran a terme són: una fira de 250 metres quadrats a la plaça de Cal Font, la taula rodona ‘Patrimoni a debat: reflexions de la societat civil’ en què participen els historiadors Neus Moran, Ramon Arnabat, Manel Santana i Gemma Tribó i l’espectacle ‘Kamishibais’ per a públic familiar, entre d’altres. Els espais que seràn protagonistes de les propostes culturals són: Biblioteca Central d’Igualda, Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia, Plaça de Cal Font i l’Ateneu Igualadí.

La inauguració del Recercat, que tindrà lloc el dissabte 7 de maig a les 10 del matí a la Carpa de Cal Font, comptarà amb la presencia del president del CECI, Xavier Barberà, la presidenta de l’Ateneu Igualadí, Mireia Claret, la Directora General de Cultura Popular i Associacionisme i presidenta de l’IRMU, Adelaida Moya i el regidor de promoció cultural i relacions institucionals de l’Ajuntament d’Igualada, Pere Camps.

L’acte central de la Jornada acull el lliurament dels premis Recercat 2022, que en aquesta edició han recaigut en la en la Societat Andorrana de Ciències, en la categoria d’entitat, i “ex aequo” en Pere Pascual Domènech, figura imprescindible per a la història del CECI, i Josep Campmany Guillot, en la categoria de persona.

L’objectiu dels premis és posar en valor i projectar la ingent activitat i la repercussió del treball continuat i arrelat territorialment dels centres i instituts d’estudis de recerca local i comarcal i també distingir a persones que han tingut o tenen un paper rellevant dins el col·lectiu dels centres d’estudis pel seu compromís amb la recerca i l’activitat cultural.

L’acte de lliurament dels premis Recercat tindrà lloc el proper dia 7 de maig a les 13.30 hores al Teatre Municipal- Ateneu Igualadí (C/de Sant Pau, 9 a Igualada).

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Creus que, amb les últimes pluges, caldria afluixar les restriccions per sequera?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta