Les JERC Anoia demanen la dimissió de l’alcaldessa de Vilanova del Camí

1459

El passat dia 19 de desembre, a 2 dies per les eleccions catalanes, l’alcaldessa de Vilanova del Camí, Noemí Trucharte, va fer detenir a dos simpatitzants d’ERC per repartir llaços de color groc retenint-los durant pràcticament una hora a la comissaria. Les Joventuts Republicanes de l’Anoia consideren “inadmissible” l’actitud de l’acaldessa i demanen la seva “dimissió immediata” per haver actuat de manera “totalitària, antidemocràtica i pensant-se que és la Sheriff del municipi”. A aquest fet se li afegeix que durant la campanya del referèndum de l’1 d’octubre la policia local de Vilanova del Camí va multar a diversos ciutadans amb 500€, l’import més alt contemplat en l’apartat sancionador, per portar a sobre cartells polítics de l’1 d’octubre. Les JERC recorden que “en cap moment la policia va veure que aquests ciutadans enganxessin cartells del referèndum sinó que els van registrar pel carrer i en portaven a sobre, vulnerant de manera flagrant la presumpció d’innocència”.


Les JERC de la comarca de l’Anoia recorden que “Trucharte, amb el PSC, va obtenir un pèssim resultat electoral a les eleccions municipals i a principis d’any va presentar una moció de censura per expulsar al govern legítim de Vilanova pactada amb tota l’oposició per aconseguir únicament el poder” i que aquesta manera de fer tan poc “respectuosa i democràtica” ja s’està convertint en un “modus operandi” de Trucharte. El jovent independentista assegura que “l’anterior govern i l’anterior alcaldessa, Vanessa González, garantia el “respecte, la comprensió i la pluralitat” per “absolutament totes les opcions polítiques” i que era un “exemple” de govern a l’hora de “tractar a tots els vilanovins com a ciutadans de ple dret indistintament de quina ideologia política tinguin”.

Per tot això les JERC en demanen la seva “dimissió immediata” i demanen al PSC anoienc que “triï entre seguir formant part del bloc antidemocràtic, repressiu i totalitari o es posi al costat de la democràcia, el respecte i la tolerància”.