Protesta ciutadana a Vilanova del Camí per les sancions i detencions d’independentistes

446

Un grup de ciutadans ha fet avui una concentració davant l’Ajuntament de Vilanova del Camí en protesta pels darrers fets relacionats amb fortes sancions i fins i tot detencions d’independentistes, aprofitant que el consistori duia a terme la darrera sessió plenària de l’any.

Ahir, a dos dies de les eleccions, la Policia Local va detenir dues persones -un pare i la seva filla- que es trobaven repartint llaços de color groc amb un grup de més independentistes vilanovins. Els policies, que circulaven amb un cotxe camuflat, van demanar la seva identificació, i, en no portar-ne, se’ls van endur a comissaria, on van ser retinguts i alliberats un temps després per ordre de l’alcaldessa Noemí Trucharte, segons que han explicat diverses fonts.

A aquest fet se li afegeix que durant la campanya del referèndum de l’1 d’octubre la policia local de Vilanova del Camí va obrir expedient a diversos ciutadans amb multes que ara han rebut a les seves cases, i que arriben a ser de 500€, l’import més alt contemplat en l’apartat sancionador, per portar a sobre i enganxar a la via pública cartells polítics de l’1 d’octubre.

Aquest assumpte ha aixecat molt enrenou a les xarxes socials.