13.9 C
Igualada
Dimarts, abril 20, 2021

“Il Trovatore” de Verdi, diumenge a l’Ateneu

Els Amics de l’Òpera d’Igualada han organitzat la presentació de l’òpera de Verdi, “Il Trovatore”. La funció tindrà lloc el proper diumenge, 21 de març, a les 7 de la tarda al Teatre Municipal l’Ateneu. Les entrades tenen un preu de 15 €.
Les entrades es poden comprar al web www.teatremunicipalateneu.cat o a les taquilles del Passatge Vives, els dijous d’11 a 13 h i de 18 a 20 h i una hora abans de la funció.

Il Trovatore
Il Trovatore és una de les grans operes de G. Verdi i una de les més conegudes. Estrenada el 19 de gener de 1853 al Teatre Apollo de Roma, està basada en una novel·la de l’autor romàntic espanyol Antonio García Gutiérrez, amb llibret adaptat per L. E. Bardare i S. Cammarano. L’obra barreja una intensa tensió dramàtica en l’argument amb algunes de les millors pàgines musicals de la història de l’òpera. Les passions, l’amor, la gelosia i la venjança que creixen intenses i imparables ens conduiran a un final plenament romàntic.
El triomf en l’estrena d’aquesta òpera va superar totes les expectatives i Verdi va ser aclamat com a heroi local amb música i aplaudiments interminables, convertint Il Trovatore en un dels títols operístics més representats arreu del mon.

 

Un treball dels Amics de l’Òpera d’Igualada
Els Amics de l’Òpera d’Igualada, continuant amb la seva voluntat d’acostar al públic de la ciutat el món de la lírica professional i de qualitat, han comptat en aquest ocasió amb la col·laboració d’ aVoz, o el que és el mateix, els “Amigos alaveses y Vitorianos de la Opera y la Zarzuela”. Junts han desenvolupat aquesta producció a la que s’hi ha afegit l’ Opera Pocket Orchestra de Mataró, una orquestra jove que ha treballat intensament en aquesta adaptació i que aquí compta amb la col·laboració de la pianista Akiko Nomoto.
En aquesta ocasió i sota la Direcció Musical de la mataronina M. Clàudia Dubé, tindrem ocasió de gaudir de la soprano Vanessa Cañizares com a Leonora, el tenor Alberto Canet-Muga que serà el trobador Manrico i que s’enfrontarà al baríton Xavier Vilalta com a Conte di Luna. La mezzosoprano Claudina Vallès serà la venjativa gitana Azucena i el cap de la Guàrdia Ferrando estarà interpretat pel baix Domenico Laviola. La soprano Núria Franco Vilahú i el tenor Xosé Garcia, seran Inés i Ruiz respectivament.
Cal destacar també que aquesta producció compta amb la col·laboració de l’artista vitorià Rodolfo García Rey, qui ha realitzats una sèrie de dibuixos originals que il·lustraran la acció i que pretenen emfatitzar la intensitat dramàtica de l’argument.
Esperem que aquesta sigui la primera de moltes ocasions de poder gaudir de muntatges lírics de qualitat a la nostra ciutat.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Castellolí invertirà 70.000 euros en el manteniment de camins forestals

L’Ajuntament de Castellolí aprova el Pla de Prevenció d’Incendis Forestals 2021-2026, un document que planifica el manteniment de camins forestals al municipi en els...

Orpí denuncia abocaments massius de deixalles als boscos del municipi

L'Ajuntament d'Orpí denuncia que en els darrers temps s'està produint un increment de deixalles en els boscos del municipi. "A part de l'abocament de...

S’obren les inscripcions del Concurs d’Aparadors de la Mostra Igualada

Fins al 4 de maig tots els comerços d’Igualada que ho vulguin poden inscriure’s al 9è Concurs d’Aparadors de la Mostra d’Igualada. L’activitat està...

S’estabilitza el nombre de grups confinats als centre educatius anoiencs

Si la setmana passada hi havia 23 classes aïllades a les seves cases, aquesta setmana en son 24 al conjunt de l'Anoia. Això sí,...

S’obre, al costat del Parc Central, un nova zona d’esbarjo per a gossos

Des d’aquest dilluns 19 d’abril, Igualada compta amb una nova zona d’esbarjo per a gossos situada al costat del Parc Central, entre el Carrer...
Compartir