Igualada torna a oferir el projecte de mentories socioeducatives

0
70

Coincidint amb el primer trimestre escolar, s’engega una nova edició del projecte de mentories socioeducatives juvenils a Igualada. L’actuació consisteix en establir un acompanyament entre un estudiant universitari o de grau superior i una noia o noi de secundària durant el seu temps lliure.

Aquestes parelles de persona mentora i mentorada permeten generar vincles de confiança i establir nous referents. Per aquest motiu, s’han realitzat trobades de forma setmanal durant el curs escolar mentre descobrien l’entorn a través de visites, sortides i passejades per la zona, participació en activitats lúdiques i culturals, etc.

El projecte es va engegar el curs 2021-2022 amb l’objectiu de promoure la igualtat d’oportunitats entre els alumnes de secundària. Hi van participar 3 joves de l’institut Pere Vives i les seves respectives mentores voluntàries, que van rebre formació i seguiment per part de l’entitat.

Considerant que els projectes de mentories socioeducatives evidencien millores en el desenvolupament educatiu, social, de participació ciutadana i benestar psicoemocional, actualment s’està treballant per continuar oferint aquest acompanyament en coordinació amb el centre educatiu.

En cas de voler participar al projecte com a persona mentora, podeu demanar informació al correu electrònic mentoria.jove@caritasdiocesanavic.cat o trucant al 681189904. Per participar-hi, cal disposar de 2 hores setmanals una tarda a la setmana, ser estudiant universitari o de grau superior i tenir entre 18 i 30 anys.

El projecte es realitza en el marc del Pla Educatiu d’Entorn i rep finançament del Ministeri d’Educació i Formació Professional i el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i pel fons europeu Next Generation.

Compartir