24 d'agost de 2016

Igualada recupera el celler de l’antic Sindicat de Vinyaters

Igualada ha recuperat aquest estiu una construcció històrica, el celler i molí de l’oli de l’antic Sindicat de Vinyaters. Aquesta és una edificació obra de l’arquitecte Cèsar Martinell, que va ser un important referent i que va construir una quarantena de cellers arreu del país a principi del segle passat, amb clares influències de Gaudí i Puig i Cadafalch.

celler-sindicats-igualada-veuanoiaEl d’Igualada es va aixecar entre els anys 1921 i 1922 i ara, després d’un procés de consolidació, recuperació i millora de l’accessibilitat impulsat per la cooperativa AgroIgualada, amb la col·laboració de l’Ajuntament, aquest espai es reobre a la ciutat. Tots dos estudien ja conjuntament els possibles usos culturals i divulgatius que se li poden donar a curt termini.

L’acte d’aquest dimarts ha comptat amb les intervencions del president d’AgroIgualada Cooperativa, Xavier Bargalló, l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, l’arquitecte responsable de la rehabilitació, Pep Riba, i la historiadora de l’art i especialista en la figura de Martinell, Raquel Lacuesta.

celler-veuanoiaceller-sindicat-igualada-veuanoia

Comparteix l'article:

Els comentaris estan tancats.