Festa de Sant Jordi a l’Escola Ateneu Igualadí
F

25 d'abril de 2017

A l’Escola Ateneu Igualadí hem viscut una gran diada de St. Jordi. Al matí els alumnes de Cicle Superior han explicat contes als seus companys més petits i a la tarda les Gavines han representat la llegenda, les Puputs han ballat una sardana i per acabar la jornada, dels més petits als més grans, en grups formats per alumnes de totes les edats, hem gaudit de la proposta «Mou-te pels contes» organitzada per l’AMPA.

Hem deixat que a la nostra escola ens envaïssin els contes i ens diferents racons convertits en llibres vivents, alumnes, mestres i familiars hem pogut passejar-hi gaudint de les idees que s’hi presentaven.

Al pati hem pogut seure damunt d’un gran llit i escoltar com ens explicaven “Contes per anar a dormir… o no” amb un missatge que no ens deixava indiferents; hem pogut fer una “Visita al museu” que ens mostrava la història que s’amagava darrere de les obres d’art; hem pogut arribar fins al “Conte pintat”, on els espectadors llegíem la llegenda de Sant Jordi mentre un pare ens acompanyava dibuixant-la; o passar per l’espai “Hello, Hallo” per reviure el contes en català i en alemany.

Ja dins de l’Escola, hem fet una passejada per llibres il·lustrats fins arribar a “L’illa del tresor”; a l’espai “Contes de paper”, hem fet papiroflèxia escoltant com un rei intentava trobar la seva corona perduda; també ens hem preguntatcom es pot encendre un drac apagat recollint les il·lustracions de “L’estenedor”, i hem fet un punt de llibre ben original a les “Endívies enamorades’’ .

Pujant les escales senties un so, el d’“El trombó daurat’’; molt a prop podies seure ben tranquil en la foscor sota una petita carpa on s’explicava “El monstre de colors” tot il·luminant l’espai amb el color de l’emoció corresponent; iseguint amb les emocions, ens trobàvem un científic, amb la seva guitarra i un manyà, fent un estudi profund d’aquestes, a la “Sonata d’emocions”; i ja per acabar el viatge podíem anar de “França al Japó”, amb la representació del conte “Le petit chaperon rouge” amb titelles i amb la projecció del conte tradicional japonès “Urashimataro”, en què el protagonista viu una aventura meravellosa al fons del mar.

Gràcies a l’AMPA i a l’entusiasme dels nostres nens hem viscut moments inoblidables.

Gràcies pares i mares per una proposta tan bonica.

Comparteix l'article:

L'Enquesta

Et semblaria bé fer el debat electoral a la Catalunya Nord?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta