Èxit rotund d’Aerosport 2015, amb un 25% més d’expositors
È

2 de juny de 2015

DSC_1016 copia.jpg

Aquest cap de setmana Aerosport 2015 superava les seves expectatives de públic, pilots i expositors, milers de visitants omplien el pàrking de cotxes de bat a bat, la torre de control comptabilitzava més de 400 operacions a la pista d’aterratge i el recinte acollia un 25% més d’expositors. Unes condicions meteorològiques favorables, una programació d’activitats novedosa i els principis d’una recuperació econòmica van fer possible d’Aersoport 2015 un èxit rotund de participació.

Aquest any el certamen ha apostat per noves activitats i espectacles i ho ha fet amb una programació amb activitats pensades per a tots els públics, professionals i no professionals. Els visitants van trobar entreteniment mirant al cel i arran de terra. Així, amb la vista posada al cel van gaudir de l’espectacle d’avionetes, velers, ultralleugers, paramotors, autogirs… i com a novetat, de l’espectacle de parapents que van realitzar impressionants salts des de més de 1.000 metres d’altura, llançant-se des de l’helicòpter. A més a més, i també com a novetat, el certamen va comptar amb el vol de drons en mans d’aficionats que mostraven les seves habilitats entre el públic.

Arran de terra, el visitant va poder visitar els estands d’expositors amb les darreres novetats del sector, com per exemple la presentació oficial a Espanya d’un últim model d’aeronau. També van assistir a conferències tècniques, especialment la de l’Ainhoa Sánchez, la primera wingwalker d’Espanya, va atreure l’atenció de molts visitants que volien conèixer en persona a l’atrevida ballarina i van veure en pantalla el seu espectacle de ball sobre les ales d’un biplà.

Van tenir també molt bona acollida les visites guiades al refugi aeri de la Guerra Civil, una joia arqueològica recentment recuperada per l’Ajuntament d’Òdena i que es troba a pocs metres del recinte. L’exposició fotogràfica que reforçava la descoberta arqueològica i la recreació de personatges ambientats segons l’època van ser un dels atractius més valorats entre les famílies i aficionats a la història del territori.

La participació d’spotters de diferents entitats amb les seves càmeres disparant sense parar el concorregut trànsit de la pista d’aterratge també atreia l’atenció del públic que tenia la possibilitat de visitar una exposició fotogràfica amb el recull d’impressionants fotografies aeronàutiques.

D’altra banda, els més atrevits van poder contractar vols i fer una passejada pel cel de la comarca, una activitat que ofereixen les escoles de vol expositores i que cada vegada pren més protagonisme en el certamen.

Un any més, Aerosport també va acollir la trobada de Trikes, arribant a desena edició i que està organitzada per La Federació Aèria Catalana i l’Aeri Club Deltatrike d’Igualada.

El president de Fira d’Igualada, Joan Domènech, ha destacat l’augment d’expositors i la gran acollida per part dels mitjans de comunicació, ja que televisions com TV3, TVE i la Xarxa de Televisions Locals van cobrir l’esdeveniment. Durant la inauguració oficial, en la seva intervenció, Ricard Font, secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, va explicar que el Pla Director de l’Aeròdrom ja estava en fase de redacció, el que suposarà el full de ruta per a l’evolució de la infraestructura. Per la seva part, Àngels Chacón, regidora de promoció econòmica de l’Ajuntament d’Igualada, va destacar l’esforç de Fira d’Igualada per consolidar fires com aquestes que contribueixen a la dinamització econòmica del territori i l’alcalde d’Òdena, Pep Solé, va explicar el valor patrimonial que suposa haver recuperat el refugi aeri de la Guerra Civil a tocar de l’aeròdrom i va convidar a tothom a aprofitar l’oportunitat de realitzar una visita guiada.

DSC_1227 copia.jpg

Comparteix l'article:

L'Enquesta

Et semblaria bé fer el debat electoral a la Catalunya Nord?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta