13.3 C
Igualada
Dimecres, novembre 25, 2020

Els Comuns creen grups de treball per decidir si s’apunten a la proposta electoral de la CUP o a la de Jordi Cuadras

El Comú d’Igualada va trobar-se en assemblea oberta la setmana passada a l’Espai Cívic Centre. Una trentena de persones van debatre sobre l’encaix de les diferents formacions actuals en el nou escenari que sorgeix amb “Igualada en Comú”. Tot i que no estava previst en l’ordre del dia, que incloïa una xerrada de Ramon Arnabat, coordinador general de Catalunya en Comú, bona part del debat va girar a l’entorn de les eleccions municipals del maig de 2019.

El regidor de Decidim, Dario Castañé, ha explicat a La Veu que “es va decidir crear dos grups de persones que treballaran l’escenari de cara a les properes eleccions municipals, per decidir després plegats què fem, si ens ajuntem amb algú o bé repetim l’experiència de fa quatre anys”. La decisió final podria fer-se per la via presencial, en una assemblea, o bé telemàticament, esquema que ja s’ha utilitzat en ocasions anteriors per part de la formació a nivell nacional.

Castañé afegeix que “no només es tracta de valorar si ens incorporem al projecte anunciat per Jordi Cuadras, perquè també la CUP ha expressat el seu desig d’eixamplar el seu projecte i fer-lo més transversal”.

En qualsevol cas, sempre existeix l’opció de continuar el projecte iniciat per Decidim el 2015. Castañé apunta que “en principi la nostra formació ha de seguir fins a les eleccions municipals properes, però penso personalment que és una marca que té un valor i qui sap, podria ser possible que la candidatura fos “Decidim-Igualada en Comú”. Tot el que sigui eixamplar l’espai serà molt benvingut”.

Junts x Igualada
Mentrestant, la resta de formacions segueixen la seva estratègia de precampanya. Els candidats Jordi Cuadras, proper al PSC, i Enric Conill (ERC), estan tenint reunions amb representants de la societat civil igualadina.

En el cas de Cuadras, desitjaria tenir una resposta a la seva proposta pública als Comuns, PSC i a diversos particulars abans de les festes de Nadal. És segur que el PSC no hi posarà cap impediment. De moment, Cuadras efectua reunions i dissenya el seu pla de treball en solitari.

D’altra banda, Marc Castells podria esperar a principis d’any a anunciar la seva candidatura, sempre i quan no hi hagi eleccions anticipades al Parlament, que podrien canviar moltes coses. Segur que Castells no es presentarà sota les sigles del PDeCAT, sinó com a “Junts x Igualada”, marca que es farà servir en molts municipis.

VOX podria presentar-se a Igualada
Respecte d’altres partits, no és segur que Joan Agramunt repeteixi com a primer candidat del PP, perquè algunes fonts apunten al retorn de Pere Calbó.
També és possible que la formació ultradretana VOX es presenti a la ciutat, amb la presència, en els primers llocs, d’un grup d’igualadins, bàsicament residents al barri de Montserrat.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Tremosa visita els terrenys on s’ubicarà a partir del 2022 el Campus Salut d’Igualada

El conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, ha visitat aquest dimecres Igualada en una estada que s’ha iniciat a l’Ajuntament, amb la protocol·lària signatura...

ERC es mostra oberta a aprovar els pressupostos si s’apliquen mesures de reactivació econòmica

Esquerra, principal grup de l’oposició a Igualada, ha fet públic que té intenció d’aprovar els pressupostos ja que “enguany les dificultats econòmiques i socials...

El ple d’Igualada aprova la modificació del cartipàs municipal

Monserrat Duch ha pres possessió aquest dimarts com a regidora de l’Ajuntament d’Igualada. Aquest ha estat el primer punt de l’ordre del dia de...

S’instal·la un control fotogràfic de matrícules per accedir amb vehicle als voltants de Cal Font

Durant el mes de desembre es realitzarà la instal·lació d’un sistema de control fotogràfic de les matrícules dels vehicles que accedeixin al carrers Galícia,...

El 14-F es podrà votar “sense sortir de casa” amb el vot per correu telemàtic

El conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé, ha explicat que la Junta Electoral ha autoritzat que qualsevol ciutadà pugui sol·licitar el...
Compartir