35.1 C
Igualada
Diumenge, maig 22, 2022

Els Comuns creen grups de treball per decidir si s’apunten a la proposta electoral de la CUP o a la de Jordi Cuadras

El Comú d’Igualada va trobar-se en assemblea oberta la setmana passada a l’Espai Cívic Centre. Una trentena de persones van debatre sobre l’encaix de les diferents formacions actuals en el nou escenari que sorgeix amb “Igualada en Comú”. Tot i que no estava previst en l’ordre del dia, que incloïa una xerrada de Ramon Arnabat, coordinador general de Catalunya en Comú, bona part del debat va girar a l’entorn de les eleccions municipals del maig de 2019.

El regidor de Decidim, Dario Castañé, ha explicat a La Veu que “es va decidir crear dos grups de persones que treballaran l’escenari de cara a les properes eleccions municipals, per decidir després plegats què fem, si ens ajuntem amb algú o bé repetim l’experiència de fa quatre anys”. La decisió final podria fer-se per la via presencial, en una assemblea, o bé telemàticament, esquema que ja s’ha utilitzat en ocasions anteriors per part de la formació a nivell nacional.

Castañé afegeix que “no només es tracta de valorar si ens incorporem al projecte anunciat per Jordi Cuadras, perquè també la CUP ha expressat el seu desig d’eixamplar el seu projecte i fer-lo més transversal”.

En qualsevol cas, sempre existeix l’opció de continuar el projecte iniciat per Decidim el 2015. Castañé apunta que “en principi la nostra formació ha de seguir fins a les eleccions municipals properes, però penso personalment que és una marca que té un valor i qui sap, podria ser possible que la candidatura fos “Decidim-Igualada en Comú”. Tot el que sigui eixamplar l’espai serà molt benvingut”.

Junts x Igualada
Mentrestant, la resta de formacions segueixen la seva estratègia de precampanya. Els candidats Jordi Cuadras, proper al PSC, i Enric Conill (ERC), estan tenint reunions amb representants de la societat civil igualadina.

En el cas de Cuadras, desitjaria tenir una resposta a la seva proposta pública als Comuns, PSC i a diversos particulars abans de les festes de Nadal. És segur que el PSC no hi posarà cap impediment. De moment, Cuadras efectua reunions i dissenya el seu pla de treball en solitari.

D’altra banda, Marc Castells podria esperar a principis d’any a anunciar la seva candidatura, sempre i quan no hi hagi eleccions anticipades al Parlament, que podrien canviar moltes coses. Segur que Castells no es presentarà sota les sigles del PDeCAT, sinó com a “Junts x Igualada”, marca que es farà servir en molts municipis.

VOX podria presentar-se a Igualada
Respecte d’altres partits, no és segur que Joan Agramunt repeteixi com a primer candidat del PP, perquè algunes fonts apunten al retorn de Pere Calbó.
També és possible que la formació ultradretana VOX es presenti a la ciutat, amb la presència, en els primers llocs, d’un grup d’igualadins, bàsicament residents al barri de Montserrat.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

“Quan s’enduen el país: L’espoli franquista als ateneus de Catalunya”, un greuge històric no resolt del tot

L’exposició “Quan s’enduen el país: l’espoli franquista als ateneus de Catalunya”, confeccionada per la Federació d’Ateneus de Catalunya, i el magazín La Mira, ha...

“Adeu, Paf”, la gira de comiat de Falsterbo, a l’Ateneu

Diumenge, a les 6 de la tarda, el Teatre Municipal l’Ateneu acollirà un dels concerts de la gira de comiat de l’antològic grup Falsterbo....

Diumenge, X Trobada de cotxes clàssic a Montbui

Aquest proper diumenge torna a Montbui una de les fites més esperades pels afeccionats dels cotxes i motos clàssiques de l’Anoia: La 10a Trobada...

La deixalleria obrirà també els diumenges

Igualada ha començat a implementar una bateria de millores pel que fa als serveis de reciclatge. A més a més, del servei Porta a...

L’Editorial: Canvi climàtic

Aquests dies fa molta calor, inusual completament per un mes de maig. Per al cap de setmana que tenim al damunt es preveuen temperatures...
Compartir