Els 10 candidats de Vilanova protagonitzen un debat molt expositiu i amb pocs retrets

158

L’escenari de Can Papasseit va reunir dimecres al vespre els 10 candidats a les eleccions municipals de Vilanova del Camí en l’acte organitzat per Ràdio Nova. Durant una mica més de dues hores els alcaldables van exposar els principals punts dels programes electorals que han redactat les seves candidatures.

Tot i que no es va fer llarg, tampoc podem dir que fos un acte gaire amè. Cal dir que el format i els torns d’intervenció, amb tantes formacions polítiques, encotillaven una mica l’exposició. L’objectiu, però, era que fos un acte sobretot informatiu i si més no, els candidats van tenir l’oportunitat de donar a conèixer algunes de les principals propostes i actuacions, a emprendre en diferents àrees municipals, de cara a la gestió del govern que surti de les urnes el 26M.

L’aposta de reunir a tots els candidats també garanteix a la població que, en un sol acte, puguin fer-se una idea global de les opcions polítiques que concorren en aquesta campanya electoral.

A la sala, van ser unes dues-centes persones les que van veure els candidats defensar els seus programes en directe, tot i que van ser moltes més les que van seguir l’acte via streaming.

Les dues periodistes de Ràdio Nova, Marissa Martínez i Mireia Rubio, van presentar i conduir l’acte que es va iniciar amb una breu radiografia de l’escenari singular que per segona vegada consecutiva, mostren les eleccions vilanovines amb un nombre elevat de candidatures en comparació amb altres municipis amb una població similar. I també es va recordar la situació política viscuda en el darrer mandat al govern a l’Ajuntament de Vilanova, en què la força guanyadora no va obtenir una majoria prou ampla i va haver de cercar pactes però que no sumava suficient quan l’oposició va presentar una moció de censura amb un pacte forçat que s’ha trencat abans de finalitzar el mandat.

Tot seguit van presentar un a un als candidats, que van seguir en totes les intervencions l’ordre establert per la Junta Electoral, de menys a més representació: Alejandro Merino, per Ciutadans; Jose Manuel Escarmena, per Podemos; Francisco Palacios, per VA! -que es presenta per primer cop com a partit, en comptes d’agrupació d’electors- Aitor Colet, pel Partit Popular; Imma González, per DECIDE; Jordi Barón per Junts x Vilanova; Marc Bernáldez, per ERC Vilanova; Juan Manuel Cividanes, per IPV-VV; Noemí Trucharte, pel PSC i Vanesa González, per V365.

En les seves intervencions els candidats no van buscar la rèplica, salvant alguna excepció, i sobretot no van utilitzar retrets ni van buscar la confrontació, a diferència del que s’està acostumat a viure en els plens municipals.

Van fer servir el temps amb força rigor per exposar els deures que portaven preparats de casa i que la majoria van llegir, fins i tot ràpid quan calia esprémer el minut de cada torn.