29.5 C
Igualada
Dijous, agost 5, 2021

El risc de rebrot es dispara a Capellades, el Bruc, Masquefa i Piera

La preocupació té fonament. Només donant un cop d’ull a les dades n’hi ha per estar-ne del tot segur. La covid-19 torna amb força a tot el continent, i l’Anoia no se n’escapa. Si bé hi ha municipis -els més petits- on la incidència és baixa, no passa el mateix en la majoria.
Tot i això, estem molt lluny de l’índex de rebrot que hi havia el març, quan a l’Anoia, en ple confinament a la Conca d’Òdena, es va arribar a 700. Ara mateix Igualada registra un índex de 372, però atenció a quatre municipis. Destaca per sobre de la resta la situació de Piera, que té un índex de risc que pràcticament arriba als 4.000 punts. Capellades registra 985, el Bruc 682 i Masquefa 893. Són, de llarg, els quatre nuclis de l’Anoia amb més penetració de la covid-19 actualment. A més distància hi ha la Torre de Claramunt (300) i Calaf (371).

L’Anoia ha passat, en 15 dies, d’un índex de risc de 77 a l’actual de 283,4. Això ja ho diu tot. Al Bages estan pitjor (345), a l’Alt Penedès millor (171), i la Segarra, en una situació molt perillosa (936).

Evolució del risc de rebrot a l’Anoia des de l’inici de la pandèmia, el 14 de març, fins fa sis dies.

Pel que fa a municipis amb força relació amb l’Anoia, trobem un preocupant índex de 970 a Sant Guim de Freixenet, 410 a Collbató o el més baix de 250 de Santa Coloma de Queralt.

1,6 de taxa de reproducció
Una altra dada interessant es l’RT, o taxa de reproducció, que indica quantes persones pot infectar un positiu. A l’Anoia actualment la xifra és d’1,6, i qualsevol xifra que superi l’1 és preocupant. En el cas d’Igualada, aquesta dada és d’1,53.

Val a dir que, només a la capital de l’Anoia, s’han fet la darrera setmana 819 proves PCR, de les quals un 6,7% han donat positiu.

Actualment, a la comarca, hi ha 13 persones ingressades per Covid-19, una d’elles a la UCI, i 3.170 persones han estat confinades des de l’inici de la pandèmia, amb una xifra de mortalitat de 515 persones, la majoria a la Conca d’Òdena, en les primeres setmanes de la pandèmia.

Marc Castells: “Això és molt seriós”
No és d’extranyar que l’alcalde d’Igualada hagi fet un senyal d’alerta davant el que pot venir-nos al damunt. “Això és seriós, sembla que la segona onada ja és aquí. Cal un toc d’atenció a la població”,

Dimecres, Marc Castells va voler enviar el missatge que cal complir la normativa quant a la distància social, la higiene i l’ús de mascareta i va explicar que l’Ajuntament vigilarà el compliment de les mesures restrictives a tot el país. En aquest sentit ha demanat que “ja que hi ha mesures de tancament, s’ha de poder també parlar alhora de mesures de compensació per a aquells negocis, empreses i emprenedors que patiran aquestes restriccions”.

També ha afegit que “cal que la gent sigui conscient que entrem en una fase de complicació” i ha destacat que Igualada ja va donar un exemple excel·lent del comportament amb què es pot contenir el virus. Per això ha demanat la reducció total dels actes socials i s’ha adreçat especialment a la gent jove per demanar la seva col·laboració combatre la pandèmia.

L’alcalde també ha afirmat que l’Ajuntament és conscient de la situació d’estrès que pateix l’atenció primària i de les complicacions que pot patir també l’Hospital d’Igualada, que fins ara tenia una bona situació. Tanmateix, Castells s’ha mostrat convençut que la ciutat superarà aquestes circumstàncies “si tots complim i som solidaris amb la resta de la societat. La manera de contenir aquest virus passa perquè l’esforç individual ajuda en la suma col·lectiva”.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

L’artista Nuriatoll i joves d’Òdena pinten un mural col·laboratiu el lema “Òdena és cultura”

La iniciativa proposada des de la regidoria de joventut de l'Ajuntament d'Òdena, amb una subvenció de la Diputació de Barcelona, va ser impulsar un...

Les activitats de lleure jove de La Pobla tanquen amb una alta participació

Amb la voluntat d’oferir propostes de lleure per a infants i joves un cop finalitzat el curs i per a col·laborar amb la conciliació...

L’Ajuntament de Montbui prepara l’homenatge “Noces d’Or”

L’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui, a través de la Regidoria de Gent Gran, està treballant en la preparació d’un homenatge als matrimonis o...

Calaf col·loca les darreres plaques amb els noms originals de cases

L'Ajuntament de Calaf ha col·locat les últimes plaques amb el nom que rebien els habitatges del nucli antic. La iniciativa s'emmarca dins de la 'Llei de Barris'...

Vilanova celebra un emotiu acte de record a les víctimes de la covid

Un minut de silenci va obrir l’acte d’homenatge que l’Ajuntament de Vilanova del Camí va retre a les víctimes de la pandèmia, el passat...
Compartir