24.3 C
Igualada
Dissabte, setembre 18, 2021

El PNL per a formar equips d’alt rendiment

No és casualitat que importants equips de treball aconsegueixin grans i destacables èxits. Aquests són la conseqüència d’una sèrie d’accions i estratègies enfocades en l’assoliment dels objectius marcats.

En el Coaching empresarial quan parlem d’apoderament, desenvolupament de les habilitats i estratègies dels membres de l’equip, entra en joc un model altament reconegut en els processos de lideratge: la PNL. La programació neurolingüística és allò que marca la diferència entre l’excel·lent i el normal. És una forma de descobrir i desvetllar l’enginy personal, una forma de treure a la llum el millor d’un mateix i d’altres.
És un recurs valuós per crear estats d’excel·lència en directius, gerents i empreses, facilitant potenciar, millorar i desenvolupar les nostres capacitats mentals, físiques i emocionals.

Aplicar PNL per formar equips d’alt rendiment garanteix una optimització dels talents i la capacitació especialitzada de cada persona en diferents àrees.

Segons l’Institut Americà d’Informació i Investigació, el procés de PNL és un model de comunicació on l’aprenentatge i la pràctica estan enfocats al desenvolupament humà, que avalua com treballa la ment, com és afectada pel llenguatge i com s’usa aquest coneixement per programar l’ésser quant als èxits d’objectius de forma fàcil i eficient.

Podem avaluar la programació neurolingüística (PNL) i aplicar-la a eines de coaching, assemblant-se tots dos processos pel que fa a la potenciació de les habilitats i talents de l’equip.

PNL és un procés dinàmic que exigeix ​​certes competències personals i professionals. Es desenvolupa al llarg del temps una situació comunicacional bidireccional o multidireccional, en la qual la principal eina de treball és precisament la comunicació i la relació entre persones.

En els processos de PNL es donen constants situacions d’aprenentatge, en les quals es produeixen canvis, es redefineixen significats, es modifiquen actituds, valors, conductes i visions del món; i molt especialment, s’aprenen i es refinen destreses i habilitats.

Els professionals del Coaching usualment apliquen les eines bàsiques de PNL. Quines són aquestes eines?
1. Identificar el problema.
2. Utilitzar tots els teus sentits.
3. Comunicar-se amb altres persones i manifestar els teus interessos.
4. Mantenir-allunyat de persones negatives.
5. No deixar que el passat afecti el teu present o futur.

Amb PNL les persones tenen els recursos que necessiten per efectuar canvis en les seves vides personals / professionals, i aquests recursos es troben en la seva pròpia experiència personal, és a dir, en la seva pròpia història.

El treball es concentra sobre l’estructura o el procés de l’experiència subjectiva, més que sobre l’explicació del contingut d’aquesta experiència (el com i el per què).

La PNL com a eina de Coaching focalitza la seva acció sobre la forma com les persones interpreten, codifiquen, donen estructura subjectiva a la seva experiència, la comuniquen a altres mitjançant el llenguatge i la reflecteixen en el seu comportament.

El PNL pot aplicar-se en totes les organitzacions i en tots els àmbits. Aquesta juntament amb el Coaching resulta la combinació perfecta per als processos i l’abast dels objectius; permetent d’aquesta forma aconseguir tot el desitjat de manera eficaç en el menor temps possible.

Sonia Gómez de Segura Herrero

Professora Sènior i coach del departament d’estratègia, lideratge i persones d’EADA

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Acord entre Masats i Buff per potenciar el transport a demanda

MasatsTG Dx i Original Buff S.A. han signat un acord de col·laboració per seguir potenciant l’ús de les noves línies de transport a la...

La Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades, el 2 d’octubre

El proper 2 d’octubre, a Igualada, tindrà lloc la 6a Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades, organitzada pel Col·lectiu Eixarcolant. El programa d’activitats i...

Assessorar

Estic segur que molts deveu recordar aquells rètols que es veien (encara se’n deuen veure, diria) als portals dels edificis anunciant serveis d’Assessoria. Solen...

Racons de l’Anoia: Sant Martí Sesgueioles

El municipi de Sant Martí Sesgueioles, de 3,87 km 2,s és situat al S de Calaf i envoltat pels termes de Calaf, els Prats...

Xarxa Igualada comença el curs amb “Elmer, l’elefant de colors”

La Xarxa d’Igualada enceta el curs amb la proposta de Tutatis produccions teatrals Elmer, l’elefant de colors, que es podrà veure demà diumenge dia...
Compartir