22 C
Igualada
Divendres, maig 27, 2022

El PNL per a formar equips d’alt rendiment

No és casualitat que importants equips de treball aconsegueixin grans i destacables èxits. Aquests són la conseqüència d’una sèrie d’accions i estratègies enfocades en l’assoliment dels objectius marcats.

En el Coaching empresarial quan parlem d’apoderament, desenvolupament de les habilitats i estratègies dels membres de l’equip, entra en joc un model altament reconegut en els processos de lideratge: la PNL. La programació neurolingüística és allò que marca la diferència entre l’excel·lent i el normal. És una forma de descobrir i desvetllar l’enginy personal, una forma de treure a la llum el millor d’un mateix i d’altres.
És un recurs valuós per crear estats d’excel·lència en directius, gerents i empreses, facilitant potenciar, millorar i desenvolupar les nostres capacitats mentals, físiques i emocionals.

Aplicar PNL per formar equips d’alt rendiment garanteix una optimització dels talents i la capacitació especialitzada de cada persona en diferents àrees.

Segons l’Institut Americà d’Informació i Investigació, el procés de PNL és un model de comunicació on l’aprenentatge i la pràctica estan enfocats al desenvolupament humà, que avalua com treballa la ment, com és afectada pel llenguatge i com s’usa aquest coneixement per programar l’ésser quant als èxits d’objectius de forma fàcil i eficient.

Podem avaluar la programació neurolingüística (PNL) i aplicar-la a eines de coaching, assemblant-se tots dos processos pel que fa a la potenciació de les habilitats i talents de l’equip.

PNL és un procés dinàmic que exigeix ​​certes competències personals i professionals. Es desenvolupa al llarg del temps una situació comunicacional bidireccional o multidireccional, en la qual la principal eina de treball és precisament la comunicació i la relació entre persones.

En els processos de PNL es donen constants situacions d’aprenentatge, en les quals es produeixen canvis, es redefineixen significats, es modifiquen actituds, valors, conductes i visions del món; i molt especialment, s’aprenen i es refinen destreses i habilitats.

Els professionals del Coaching usualment apliquen les eines bàsiques de PNL. Quines són aquestes eines?
1. Identificar el problema.
2. Utilitzar tots els teus sentits.
3. Comunicar-se amb altres persones i manifestar els teus interessos.
4. Mantenir-allunyat de persones negatives.
5. No deixar que el passat afecti el teu present o futur.

Amb PNL les persones tenen els recursos que necessiten per efectuar canvis en les seves vides personals / professionals, i aquests recursos es troben en la seva pròpia experiència personal, és a dir, en la seva pròpia història.

El treball es concentra sobre l’estructura o el procés de l’experiència subjectiva, més que sobre l’explicació del contingut d’aquesta experiència (el com i el per què).

La PNL com a eina de Coaching focalitza la seva acció sobre la forma com les persones interpreten, codifiquen, donen estructura subjectiva a la seva experiència, la comuniquen a altres mitjançant el llenguatge i la reflecteixen en el seu comportament.

El PNL pot aplicar-se en totes les organitzacions i en tots els àmbits. Aquesta juntament amb el Coaching resulta la combinació perfecta per als processos i l’abast dels objectius; permetent d’aquesta forma aconseguir tot el desitjat de manera eficaç en el menor temps possible.

Sonia Gómez de Segura Herrero

Professora Sènior i coach del departament d’estratègia, lideratge i persones d’EADA

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

“Natures”, d’Enric Mir: una admirable mostra pictòrica amb ànima

Aquests dies, a la Sala Municipal d’Exposicions, la mostra pictòrica “Natures”, amb quasi una vintena de quadres a l’oli, pintats sobre las suports de...

Aquest diumenge tindrà lloc la II Mostra de Productes del Parc Agrari a Rubió

Aquest proper diumenge i coincidint amb la festa major de Rubió, la localitat acollirà a la plaça de l’ajuntament -al costat del Castell-, la...

Demanda de l’Ateneu al llogater del Pub Acústic per no deixar el local

La junta de l’Ateneu Igualadí ha presentat aquesta setmana una demanda judicial contra el llogater del Pub Acústic, situat en el mateix carrer Sant...

Igualada encara la recta final de l’Anella Verda

Un dels projectes de més interès del govern municipal d’Igualada en els darrers anys, l’Anella Verda de la ciutat, entra en la seva recta...

L’editorial: Una comarca segura?

Darrerament, s’ha fet habitual llegir notícies derivades d’allò que es malacostuma a anomenar en l’argot periodístic “fet divers”, un sinònim dels “successos” de tota...
Compartir