El Monbus Igualada, a un partit de fer història

18 de maig de 2019

Les 11 faltes xiulades al primer quart pels àrbitres han condicionat la primera part del partit. Els 4 homes interiors de l’Igualada estaven carregats amb 2 faltes un cop acabat el primer quart i això ha fet que s’hagués de fer equilibris durant la resta de partit per no acabar patint en defensa.

El partit ha començat amb poca anotació per part dels dos equip, però a mesura que avançaven els minuts la cosa s’anava animant. Els contraatacs i triples per part de l’Igualada i els tirs lliures per part del Burgos feien que el primer període acabés amb 24-23 per l’equip local.

El segon quart es tractava de no continuar-se carregant de faltes i al mateix temps no deixar escapar el partit. I s’ha aconseguit. Només Micky Garcia Stobart ha fet la tercera falta, mentre que la resta de jugadors interiors han aguantat bé. Tot i la poca anotació igualadina, només 11 punts, el Burgos tampoc s’ha acabat de sentir còmode. Per primera vegada en aquesta lligueta d’ascens, l’Igualada s’ha posat en defensa zonal, i ha sortit prou bé. A la mitja part, el resultat era de 39-34.

I en el tercer quart el Monbus Igualada s’ha destapat i ha capgirat el marcador. Al minut 4 d’aquest període es posava per davant per primera vegada. A partir d’aquí l’avantatge ha anat creixent a poc a poc fins arribar al 53-59.

Començava l’últim quart el Monbus Igualada no només aspirava a guanyar, sinó a fer-ho de més de 12 que els donaria el primer lloc i per tant l’ascens directe. Els blaus es posaven nou punts per sobre només començar el quart i en alguns moments semblava que podien aconseguir superar aquesta barrera. En els últims minuts, però, el Burgos s’ha apropat en el marcador, i això ha fet augmentar la prudència dels anoiencs, que han optat per assegurar la segona plaça. Al final, 69-75. Amb aquest resultat el Burgos ha aconseguit l’ascens a Leb Plata, mentres que el Monbus Igualada disputarà l’altra plaça demà diumenge a la una del migdia. Si aconsegueixen la victòria, els igualadins seran equip de Leb Plata.