4 d'octubre de 2018

El Consell Comarcal rebrà un crèdit de pràcticament 1 milió d’euros de la Diputació

El president de la Diputació de Barcelona, Marc Castells, va signar el passat dimarts crèdits per valor de 10 milions d’euros amb presidents i representants d’onze consells comarcals de la demarcació, amb la voluntat de mitigar els problemes de finançament que tenen aquests governs supralocals i assegurar, d’aquesta manera, que puguin oferir a la ciutadania una prestació adequada dels serveis i que siguin de màxima qualitat. El consell comarcal de l’Anoia rebrà fins a 932.008,89 euros d’aquest crèdit i va ser el president de l’administració, Xavier Boquete, qui va signar l’acord.

Durant l’acte, Castells va assegurar que “estem fent una feina molt important per tal que tots els recursos que disposa la Diputació vagin destinats als consells comarcals i als ajuntaments”.

Els crèdits signats tenen una durada d’un any, un tipus d’interès del 0% i una amortització de caràcter semestral. Com que les sol·licituds dels onze Consells Comarcals que han demanat aquests crèdits superen, en conjunt, els 10 milions d’euros, el repartiment s’ha fet d’acord amb uns criteris que asseguren el reequilibri territorial, com són la població, el nombre de municipis, l’extensió territorial de cada comarca i el nombre d’entitats singulars de població.

Aquests crèdits s’emmarquen dins del Pla d’Operacions de Tresoreria per a Consells Comarcals que es va iniciar l’any 2013 amb la finalitat de donar liquiditat a aquestes entitats locals per tal de garantir les seves actuacions competencials.

Comparteix l'article:

Comenta aquest article: