8.1 C
Igualada
Divendres, febrer 3, 2023

El Campus Universitari Igualada inaugura el primer curs gestionat integrament per la Universitat de Lleida

El Campus Universitari Igualada-UdL va inaugurar aquest dijous al vespre el curs acadèmic 2018/2019, un curs marcat per la nova oferta educativa –amb l’estrena del grau en Tècniques d’Interacció Digital i de Computació com a novetat estrella– i l’entrada de la Universitat de Lleida, que des del mes de setembre ha assumit la gestió íntegra del Campus d’Igualada.

L’acte inaugural, que va tenir lloc al campus del Pla de la Massa, va comptar amb la presència de la consellera d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Àngels Chacón, l’alcalde d’Igualada i president de la Diputació de Barcelona, Marc Castells, i el rector de la Universitat de Lleida, Roberto Fernández.

La consellera Àngels Chacón va agrair el consens de ciutat que ha fet possible tirar endavant l’equipament universitari igualadí. Com a membre del Govern, a més, s’ha compromès a tenir present l’equilibri territorial i la redistribució de recursos per posar fi l’infrafinançament que pateix actualment el sistema universitari català.

Per la seva banda, l’alcalde Marc Castells va remarcar que el Campus Universitari Igualada-UdL és un èxit de tots, de “la força de la unitat d’una ciutat, d’un equip rectoral com el de la Universitat de Lleida, que ha anat més enllà, i també de la Generalitat de Catalunya”. Castells afegia que aquest projecte no s’acaba aquí, sinó que “el nostre repte és ara continuar amb el projecte del nou Campus Salut, que ens farà grans a la UdL, a la ciutat d’Igualada i al nostre país”.

També ha intervingut el rector de la Universitat de Lleida, Roberto Fernández, que va parlar de “data històrica” perquè la UdL mostra la seva “vitalitat” amb la incorporació del campus igualadí i “la converteix en una universitat més potent, més arrelada al territori i més servidora del conjunt del país”.

La lliçó inaugural va anar a càrrec del Dr. Jaume Padrós, president del Col·legi de Metges de Barcelona, que va parlar sobre els reptes dels professionals de la salut del futur com les noves tecnologies, l’augment de l’esperança de vida, o els reptes econòmics i socials del sistema sanitari català.

El Campus arrenca el curs amb 376 estudiants matriculats

El Campus Universitari Igualada-UdL, especialitzat en estudis d’enginyeria i de ciències de la salut, comença el curs amb un total de 376 estudiants matriculats, dels quals 213 s’estan formant en graus de la branca de ciències de la Salut i 163 en les diferents enginyeries.

Pel que fa a les matriculacions d’estudiants de primer curs, el grau en Infermeria i el doble grau en Fisioteràpia i Nutrició Humana i Dietètica han esgotat totes les places disponibles. Les enginyeries han diversificat enguany la seva oferta amb el nou grau en Tècniques d’Interacció Digital i de Computació, que ha despertat un gran interès i ha aconseguit cobrir el 75% de les places disponibles en el seu primer any. Una altra de les novetats del curs ha estat la incorporació de la Logística en el grau d’Organització Industrial ja que, cada vegada més, les empreses demanen professionals formats en aquesta matèria. Els estudiants del grau en Enginyeria en Organització Industrial i Logística i els d’Enginyeria Química són enguany més d’un centenar al Campus Igualada-UdL, un equipament que compta amb una ràtio d’inserció laboral del cent per cent els darrers tres anys.

Pel que fa al màster en Enginyeria del Cuir, únic a Europa, ha cobert el 90% de les places de nou ingrés i segueix consolidant-se com una de les especialitats del Campus i un gran element d’atracció d’alumnat internacional.

Compartir

ESCRIU UN COMENTARI

Més notícies

Oriol Solà deixa la presidència dels Moixiganguers d’Igualada

Oriol Solà Solà ha estat president dels Moixiganguers d'Igualada des de fa set anys. Avui, ha fet un comunicat al seu perfil d'Instagram on...

Toni Bou arrenca un nou mundial sota sostre com a màxim favorit

Aquest diumenge a les cinc de la tarda, al Palau Sant Jordi de Barcelona, comença el campionat del món de trial sota sostre. Serà...

Nou espai d’esbarjo per a gossos, al carrer de la Mercè de Montbui

L’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui ha habilitat recentment un nou espai per a l’esbarjo dels gossos. Aquest espai es troba al lateral del...

Últimes notícies