18.6 C
Igualada
Dimarts, juny 22, 2021

El bloc – Jaume Singla

Quan es va veure que tindríem consulta -innocent de mi pensava en un referèndum vinculant- em vaig comprar un bloc per apuntar-hi els arguments dels contraris a la independència de Catalunya, per tal de poder-los rebatre i debatre quan fos possible. Dos anys després tinc el bloc en blanc.
El tinc buit de propostes perquè les amenaces, insults i mentides que han fet, no em semblen arguments i, a més, els repeteixen tant que no cal ni apuntar-los per a tenir-los sempre presents.
Que els que han buidat el fons de reserva de les pensions, ens diguin que si som independents no les cobrarem, em sembla un desvergonyiment. Més venint d’un estat -l’espanyol- acusat de fer una gestió fraudulenta del fons de pensions. (Han comprat deute públic de l’Estat… espanyol). Us convido a llegir un informe oficial del BBVA -gens sospitós de separatisme- que diu que en quatre anys Espanya haurà de reduir les pensions a 500 euros mensuals de promig. (Ara són al voltant dels 1.000) No sé com aniran les pensions en una Catalunya independent, però començo a veure com aniran en una Catalunya dependent.
Que el ministre de la guerra ens amenaci amb intervenció de l’exèrcit es voler desconèixer la realitat militar europea que té molt acotades les intervencions que es poden realitzar. Que els “progres” de tot Espanya callin com morts davant de l’exabrupte d’en Morenés, em fa pensar que els catalans estem sols en la nostra reivindicació de llibertat.
Que el d’Assumptes Exteriors sigui el ministeri que més parli de Catalunya -dins i fora de l’Estat Espanyol- ja dóna una idea que ens comencen a veure com a estrangers. Alguns se’n senten des del 2010 i altres des de molt abans. Que els mateixos que insisteixen en dir que estem davant “de unas elecciones autonómicas” vagin fins als Estats Units a advertir de la deriva independentista de Catalunya, demostra tot el contrari: i tant que són eleccions plebiscitàries.
Tot i els dèficits d’infraestructures que patim a Catalunya, som la comunitat autònoma més exportadora. Us imagineu què farem quan ens administrem nosaltres mateixos?
Malgrat que Rajoy, Sanchez, Iglesias, Monedero, Felipe Gonzalez o l’inefable José Borrell vénen a fer campanya a Catalunya, el meu bloc de propostes unionistes segueix totalment en blanc. I mira que els escolto!
Jaume Singla

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Els Prats de Rei celebra el GroundUP Músic, organitzat per un famós artista veí del municipi amb 4 Grammys

Aquest cap de setmana s'ha celebrat a Prats de Rei l'edició virtual del GroundUP Music Festival, un esdeveniment organitzar pel músic multipremiat Michael League....

Mor el poeta igualadí Pius Morera als 78 anys

El poeta igualadí Pius Morera ha mort aquest divendres als 78 anys. Nascut el 5 de juliol de 1942, va guanyar l’Amadeu Oller de...

L’Anoia registra la pitjor campanya del cereal de l’última dècada

Campanya del cereal irregular a la Catalunya Central. Si bé a les zones més elevades la producció ha estat mitjana, al Pla de Bages...

L’Igualada Rigat no pot amb el Sarzana i cau a quarts de la WSE Cup

L’IHC RIGAT va caure eliminat divendres en els quarts de final de la WSE Cup i ja no es va poder classificar per les...

10 anys d’història d’uns populars, magnífics i generosos “Músics del Parc”

Va ser tot una delícia el passat dijous, 3 de juny, poder participar de l’últim concert d’aquest curs dels “Músics del Parc”, en un...
Compartir