Dos germans reinventen l’empresa per a crear mascaretes reutilitzables

1121

“Protegim-nos i protegiu als que estimeu”… D’aquesta frase, va sorgir tot… El Germán i el Jordi van crear Iclip Solucions d’Oficina SL (www.iclip.es), una empresa del Bruc que va néixer fa 7 anys, especialitzada en cobrir les necessitats que puguin tenir les empreses en el seu dia a dia, i que cada poc ha anat afegint productes i serveis al seu port-foli.

Ens expliquen que “envers la situació que s’ha generat amb el Covid-19 i veient el que els nostres familiars, clients, amics, veïns… estàvem vivint, vàrem voler poder fer que la gent estigués ben protegida, tant al carrer com a la feina, i van engegar el projecte de fer mascaretes fetes 100% nacionals i que oferissin una protecció òptima sense preus desorbitats, i ens vam haver de reinventar, unint forces amb un fabricant tèxtil de Barcelona i tallers de confecció que estaven tenint davallades importants de feina per la situació a la que ens abocava la situació d’alarma i a partir d’ací, es va crear el disseny, el tall, es va certificar a laboratoris la tela feta servir per a la mascareta… I quan es van aconseguir els resultats a laboratori, obtenint la certificació, es va llençar al mercat”.

Reutilitzables fins a 25 vegades
Són mascaretes reutilitzables fins a 25 vegades, podent-les rentar a la rentadora amb sabó neutre i aigua a 60º i mantenen la seva protecció antibacteriana i hidròfuga, a més de tenir la certificació d’equivalència FFP2, i al no portar vàlvula, aconseguim que protegeixi en els dos sentits d’ús, tant a qui la porta com a qui està al davant. Tampoc porta cap mena de filtre ni “d’accessoris” que faci que no estigui llesta per fer-la servir al mateix moment d’encetar l’embolcall hermètic i estèril a on van presentades. “No creiem amb els embolcalls bonics, que fan encarir el producte i no aporten res més que imatge, creiem que tot el que ens pugui protegir no té preu, i la resta és només accessori”, diuen els dos germans.

Les criatures que veiem al carrer, moltes vegades van desprotegides. Segons marquen les normatives, les mascaretes han de tenir 4 talles, adults, de 3 a 5 anys, de 6 a 9 anys i de 10 a 12 anys. “S’han creat totes quatre talles, podent fer que la canalla estigui igual de protegida que els adults, exactament amb la mateixa tela i acabat, i amb la protecció adequada per a les seves edats”.

Problema mediambiental?
Els fundadors de la bruquetana Iclip afirmen que “tothom té dret a anar protegit sense pagar uns preus desorbitats, tenint garanties i evitant els desgavells que ha creat gent sense escrúpols, amb els quals han picat fins i tot governs. També creiem en el comerç sostenible, sense fer grans desplaçaments, i en el medi ambient, perquè… algú ha pensat a on aniran totes aquestes mascaretes d’un sol ús? Perquè al ser material sanitari, no va pel mateix canal de reciclatge que els altres materials (i a més, es llencen a la primera paperera que trobem, contaminant tot el que hi ha dins). A més d’un problema social i de salut, si no hi posem fre, ben aviat també tindrem un problema mediambiental…”