18.4 C
Igualada
Divendres, maig 7, 2021

Domingo Sánchez, director general de DORSAN: “A l’Anoia, trobo a faltar coneixement d’idiomes i de comerç”

Soc nascut a Puebla de Alcocer (Badajoz) i català des dels sis mesos quan els pares varen anar a viure a Badalona. Als vuit anys vàrem venir a Capellades i des que em vaig casar amb la Francina visc a Igualada. Tenim dos fills: en Daniel que porta la fàbrica d’Alemanya i l’Alba que està al departament comercial a Igualada. Soc periodista de carrera però només n’he treballat durant un any. Parlo amb fluïdesa cinc idiomes que em serveixen per comunicar i empatitzar molt més fàcilment amb els nostres clients d’arreu.

Que és Dorsan?
Som una empresa especialitzada en filtració de líquids. Oferim medis filtrants per a empreses agroalimentàries i quimico-famacèutiques. En el camp industrial estem molt especialitzats en els processos de filtració de banys galvànics. Tenim clients a més de 60 països. Disposem de factories a l’Anoia, a Alemanya i oficines comercials a l’Índia i Mèxic. Mèxic és molt interessant perquè té un gran consum pel filtratge del tequila i perquè t’obre la porta dels Estats Units.

En només sis anys, ha fet un creixement espectacular!
Hem crescut molt, en part perquè fa més de trenta anys que conec aquest mercat i perquè treballem amb la màxima qualitat i transparència.

Transparència?
Quan acceptem un contracte, donem la data de lliurament i en cada moment tenim informat al client de la marxa de la seva comanda. Si hi ha alguna incidència que pugui retardar el lliurament, ho notifiquem al client perquè pugui adaptar els seus processos. No esperem que truqui reclamant la comanda.

Va ser comercial de Paperera del Besós, de Capellades durant trenta anys. Per què decideix fundar DORSAN el gener del 2013?
Paperera del Besós era una empresa familiar que exportava molt però l’any 2002 va ser adquirida per la multinacional Ahlstrom. Hi vaig continuar durant deu anys més però va arribar un dia que vaig decidir que era el moment de crear una nova empresa on poder aplicar les meves idees.

Fabriqueu a Igualada?
Bàsicament a Igualada i a la nostra factoria d’Alemanya. Exportem el setanta per cent de la producció. A primera hora del matí contactem amb els mercats asiàtics, desprès fins al migdia-tarda ens ocupem de Europa i Africa. A la tarda la prioritat són els americans. Sempre estem a l’aguait d’un mercat o altre.

Vostè forma part de la Delegació de l’Anoia de la Cambra de Comerç.
Hi soc per amistat amb en Xavier Badia, el president, que em va encarregar la gestió internacional. M’agrada ajudar a les empreses de l’Anoia a expandir-se. La Cambra té moltes eines però les nostres empreses encara no les estan utilitzant totes. El dia a dia és fer certificacions, codis aranzelaris i ajudar a les empreses a exportar, però a la Cambra hi ha molta informació perquè estem units en xarxa amb totes les Cambres del mon i això és un gran potencial que caldria aprofitar més.

És important que tots els autònoms i les petites empreses vinguin a la Cambra?.
L’exportació és el repte més important que tenim plantejat. La Cambra és el millor instrument per fer un pla d’increment de les exportacions. Actua en quatre potes molt clares: Formació en exportació, missions comercials a l’exterior, informació sobre diversos països i les visites de delegacions estrangeres que venen o delegacions nostres que surten fora.

Va entrar a la Cambra amb Miquel Valls de president i ara hi ha Joan Canadell. Quina diferència hi veu?
Abans era una eina més institucional i ara amb Canadell s’està dinamitzant i fa estudis i treballs que abans no s’havien fet.

També forma part de la Unió Empresarial de l’Anoia.
A la Cambra hi ha la informació i les eines per a l’exportació i la Unió Empresarial és la casa dels empresaris. Aprofitem les sinergies mútues.

Amb tantes ocupacions, com porta l’estrès?
Quan tens il·lusió pel que fas, no hi ha estrès. Es transforma en combustible vital.

A l’hora de contractar personal, hi ha gent preparada a l’Anoia?
A l’Anoia trobo a faltar formació en idiomes i en comerç. És una mancança del nostre sistema educatiu en general i que seria útil per a tots els rams.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Monòlegs i cinema infantil, dins el cicle cultural “Comença l’espectacle”

Aquest cap de setmana tornen les activitats del cicle cultural “Comença l’espectacle”, organitzades per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Montbui. Així, aquest dissabte...

El Consell Comarcal organitza tallers per reduir el malbaratament alimentari

El Consell Comarcal de l’Anoia fomenta la reducció del malbaratament alimentari a la comarca mitjançant l’organització de tallers d’aprofitament d’aliments a escoles i municipis...

Es redueix la RT a 0,65 i ja hi ha 30.732 vacunats a l’Anoia

Segueixen les bones notícies a l’Anoia, com a tot el país, en relació a les dades de covid-19. La velocitat de reproducció de la...

Una fuita de gasoil talla dos carrils a l’A-2 i en complica el trànsit

Circulació complicada aquest matí a l'A-2 a Castellolí en direcció a Barcelona. Eren les sis del matí quan el remolc d'un camió s'ha desenganxat...

Sis detinguts per cultivar més de 1.700 plantes de marihuana a Òdena

Mossos d’Esquadra de la comissaria d’Igualada van detenir a principis de setmana sis homes, d’entre 21 i 33 anys, de nacionalitat espanyola i albanesa,...
Compartir