9.4 C
Igualada
Diumenge, febrer 28, 2021

Domingo Sánchez, director general de DORSAN: “A l’Anoia, trobo a faltar coneixement d’idiomes i de comerç”

Soc nascut a Puebla de Alcocer (Badajoz) i català des dels sis mesos quan els pares varen anar a viure a Badalona. Als vuit anys vàrem venir a Capellades i des que em vaig casar amb la Francina visc a Igualada. Tenim dos fills: en Daniel que porta la fàbrica d’Alemanya i l’Alba que està al departament comercial a Igualada. Soc periodista de carrera però només n’he treballat durant un any. Parlo amb fluïdesa cinc idiomes que em serveixen per comunicar i empatitzar molt més fàcilment amb els nostres clients d’arreu.

Que és Dorsan?
Som una empresa especialitzada en filtració de líquids. Oferim medis filtrants per a empreses agroalimentàries i quimico-famacèutiques. En el camp industrial estem molt especialitzats en els processos de filtració de banys galvànics. Tenim clients a més de 60 països. Disposem de factories a l’Anoia, a Alemanya i oficines comercials a l’Índia i Mèxic. Mèxic és molt interessant perquè té un gran consum pel filtratge del tequila i perquè t’obre la porta dels Estats Units.

En només sis anys, ha fet un creixement espectacular!
Hem crescut molt, en part perquè fa més de trenta anys que conec aquest mercat i perquè treballem amb la màxima qualitat i transparència.

Transparència?
Quan acceptem un contracte, donem la data de lliurament i en cada moment tenim informat al client de la marxa de la seva comanda. Si hi ha alguna incidència que pugui retardar el lliurament, ho notifiquem al client perquè pugui adaptar els seus processos. No esperem que truqui reclamant la comanda.

Va ser comercial de Paperera del Besós, de Capellades durant trenta anys. Per què decideix fundar DORSAN el gener del 2013?
Paperera del Besós era una empresa familiar que exportava molt però l’any 2002 va ser adquirida per la multinacional Ahlstrom. Hi vaig continuar durant deu anys més però va arribar un dia que vaig decidir que era el moment de crear una nova empresa on poder aplicar les meves idees.

Fabriqueu a Igualada?
Bàsicament a Igualada i a la nostra factoria d’Alemanya. Exportem el setanta per cent de la producció. A primera hora del matí contactem amb els mercats asiàtics, desprès fins al migdia-tarda ens ocupem de Europa i Africa. A la tarda la prioritat són els americans. Sempre estem a l’aguait d’un mercat o altre.

Vostè forma part de la Delegació de l’Anoia de la Cambra de Comerç.
Hi soc per amistat amb en Xavier Badia, el president, que em va encarregar la gestió internacional. M’agrada ajudar a les empreses de l’Anoia a expandir-se. La Cambra té moltes eines però les nostres empreses encara no les estan utilitzant totes. El dia a dia és fer certificacions, codis aranzelaris i ajudar a les empreses a exportar, però a la Cambra hi ha molta informació perquè estem units en xarxa amb totes les Cambres del mon i això és un gran potencial que caldria aprofitar més.

És important que tots els autònoms i les petites empreses vinguin a la Cambra?.
L’exportació és el repte més important que tenim plantejat. La Cambra és el millor instrument per fer un pla d’increment de les exportacions. Actua en quatre potes molt clares: Formació en exportació, missions comercials a l’exterior, informació sobre diversos països i les visites de delegacions estrangeres que venen o delegacions nostres que surten fora.

Va entrar a la Cambra amb Miquel Valls de president i ara hi ha Joan Canadell. Quina diferència hi veu?
Abans era una eina més institucional i ara amb Canadell s’està dinamitzant i fa estudis i treballs que abans no s’havien fet.

També forma part de la Unió Empresarial de l’Anoia.
A la Cambra hi ha la informació i les eines per a l’exportació i la Unió Empresarial és la casa dels empresaris. Aprofitem les sinergies mútues.

Amb tantes ocupacions, com porta l’estrès?
Quan tens il·lusió pel que fas, no hi ha estrès. Es transforma en combustible vital.

A l’hora de contractar personal, hi ha gent preparada a l’Anoia?
A l’Anoia trobo a faltar formació en idiomes i en comerç. És una mancança del nostre sistema educatiu en general i que seria útil per a tots els rams.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Acord de La Veu amb Mercat de Casa

La Veu de l’Anoia i Mercat de Casa han arribat a un acord per promocionar conjuntament els seus productes. Recordem que Mercat de Casa és...

La Brigada Municipal amplia la flota de vehicles elèctrics

La Brigada Municipal d’Igualada ha ampliat la seva flota de vehicles elèctrics amb la incorporació de dos turismes Renault Zoe i dues furgonetes Nissan...

L’Hospital demana que no es deixi d’assistir al cribratge del càncer de mama tot i la pandèmia

Amb l'arribada de la pandèmia, des de l'Hospital d'Igualada han notat com hi ha dones que no assisteixen a les cites per fer-se una...

La “Vac-Auto”, l’administració de vacunes dins del cotxe, ja ha arribat a l’Anoia

L’evolució de la campanya de vacunació contra la covid-19 a l’Anoia s’està accelerant. Afortunadament, ja s’han administrat prop de 7.400 vacunes (a 21 de...

Enric Grima, nou president de la Jove Cambra d’Igualada

El passat dissabte dia 20 de febrer, la Jove Cambra Internacional d’Igualada va celebrar l’assemblea de traspàs JCI Igualada 2021, en aquesta ocasió telemàticament....
Compartir