Divulguen dades que demostren que Chacón va fer cursos per valor de més de 10.000€ amb diners públics
D

1 d'abril de 2021

El diari “El Crític” va publicar el passat 24 de març un reportatge, amb dades oficials de la Generalitat, que demostren que “des del 2010, exconsellers com Felip Puig, Àngels Chacón i Meritxell Ruiz i directors i secretaris generals de Junts i d’ERC han rebut cursos de comunicació, de direcció pública o d’anglès en escoles de negocis i en altres centres formatius”.

El reportatge, signat per Laura Aznar i Roger Palà, informa que l’exconsellera igualadina d’Empresa, Àngels Chacón, que va ser candidata del PDECat en les eleccions del 14-F, “va rebre una formació en habilitats comunicatives de dos mesos valorada en 8.700 euros. També va cursar un programa de “creixement personal” del denominat “método Silva”, amb el títol “Equilibri intel·ligent”: “Si desitges canviar la teva vida, créixer en valors i incrementar les teves capacitats, inverteix en tu”, explica la web que promociona aquests cursos. La formació va costar 320 euros a l’erari públic”.

Segons el rotatiu, durant els últims 10 anys, la Generalitat ha finançat amb diners públics un mínim de 325 formacions i cursos a 185 alts càrrecs del Govern, consellers i personal eventual de confiança. Des del 2010, el cost de tots els estudis sufragats ha ascendit a un total de 510.000 euros. Aquesta xifra inclou des d’entrenaments d’anglès fins a cursos per millorar les habilitats comunicatives. 64 d’aquestes formacions han estat impartides a les escoles de negocis privades ESADE i IESE, incloent-hi 17 màsters en Direcció Pública, i se n’han beneficiat 57 alts càrrecs, principalment secretaris i directors generals del Govern.
Les dades sobre formació d’alts càrrecs es van obtenir “per mitjà d’una petició de dret d’accés a la informació pública davant del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública, encapçalat pel conseller Jordi Puigneró. En la resposta facilitada per la Direcció General de Funció Pública, que va esgotar els terminis legals previstos per la Llei de transparència, la conselleria va facilitar les dades de manera parcial, argumentant que “no tots els departaments disposen de la informació sol·licitada”.

Deixa un comentari

L'Enquesta

Creus que Igualada necessita més carrils bici?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta