Dilluns ja es poden demanar els ajuts per als autònoms, de fins a 2.000€

354

El proper dilluns s’obrirà el termini per sol·licitar l’ajut d’autònoms de la Generalitat. El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha posat en marxa un ajut, en forma de prestació econòmica, de fins a 2.000 euros per a les persones treballadores autònomes, persona física.

Segons publica avui  el DOGC, el termini per a la presentació de sol·licituds per obtenir aquest pagament únic és d’un mes i s’atendran per ordre cronològic d’arribada. Aquest tràmit només es pot fer per internet. La documentació que aporteu per un altre canal no es tindrà en compte ni es computarà a efectes de data de presentació.

Termini de presentació:  del 6 d’abril al 5 de maig de 2020.

La prestació té un pressupost màxim de 7,5 milions d’euros, i es preveu que pugui beneficiar un màxim de 4.500 autònoms. Per acollir-s’hi, les persones treballadores autònomes – persona física han d’estar donat d’alta al règim especial dels autònoms de la Seguretat Social, tenir el domicili fiscal a Catalunya i estar en la llista d’activitats que va obligar a tancar el decret d’alarma del 14 de març.

A més, haurà d’acreditar, segons diu el decret, “una reducció dràstica” i involuntària de la seva facturació per la crisi del coronavirus i que no disposa “de fonts alternatives d’ingressos”. El decret no especifica quin percentatge de reducció d’ingressos cal tenir. Aquest ajut es incompatible amb l’ ajut de l’Estat.

Més informació: https://treball.gencat.cat/ca/ambits/autonom/ci/ajuts-persones-autonomes-afectades-coronavirus/