El proper diumenge 29 d’abril a les 12:30h, al Casal Popular d’Igualada, el Foment, tindrà lloc el cinquè i últim recital poètic del Cicle (H)original, que té lloc durant aquest mes d’abril amb motiu de l’exposició ‘Generació (H)original’. Aquest cinquè recital que tancarà el cicle, el protagonitzaran Jaume C. Pons Alorda i l’igualadí David Ymbernon.
David Ymbernon (Igualada, 1973) és un artista visual i poeta posseït pel color taronja, que trenca totes les fronteres imaginables, creador d’un univers molt particular que es manifesta a través de qualsevol mitjà. Les seves obres ens condueixen cap a un món oníric, identificat amb el personatge revolucionari de Latung La La y el color taronja. A nivell escènic se situa entre la poesia visual, el teatre d’’objectes i el parateatre. ‘Latung La La pilot-cuiner’ (2000) fou la primera obra de la sèrie de 24 aplegades sota el títol Latung La La, que el porten a participar en tota mena de festivals i fires d’arreu.
Alguns dels muntatges escènics més destacats són ‘Latung La La diu que el pes petit és el pes més gran de tots’, ‘Els domicilis de Latung La La’, on els seus fills protagonitzen un muntatge que es fa en menjadors i que va girar per Europa, o el seu últim treball de cuina escènica ‘Latung La La i els 16 comensals’, poesia culinària taronja amb el xef Jordi Gavaldà i el músic Xavi Lloses. La seva poesia s’ha publicat en diversos recopilatoris i el 2016 vapublicar el seu primer llibre individual, ‘Carbassa emergent (Llum de bengala)’ (LaBreu Edicions, 2016).
Jaume C. Pons Alorda (Caimari, Mallorca, 1984) és un poeta, traductor, narrador, editor i professor d’escriptura creativa. Ha publicat quinze poemaris, d’entre els quals destaquen la trilogia ‘Tots els sepulcres’ (LaBreu Edicions, 2015), ‘Cala foc als ossos’ (Edicions Terrícola, 2016) o el recent ‘Era’ (LaBreu Edicions, 2018). Com a narrador, ha destacat per la novel·la ‘Faula’ (Lleonard Muntaner) i el dietari de rodatge ‘Apocalipsi uuuuuuuuaaaaaaa’ (Comanegra), fet a partir del seguiment del rodatge del film ‘Història de la meva mort’ d’Albert Serra. També ha format part de diversos reculls antològics. La seva traducció de ‘Fulles d’herba’ de Walt Whitman li va valdre els premis Cavall Verd i Serra d’Or, i ha versionat al català actual l’‘Arbre exemplifical’ de Ramon Llull.
Exposició ‘Generació (H)original’
‘Generació Horiginal’ és un retrat coral representatiu d’un grup de poetes que ha orbitat al voltant del bar (H)original de Barcelona, al Raval. Un espai de trobada i de relacions poètiques que, al llarg de més de 16 anys, ha esdevingut un dels centres neuràlgics i transformadors de la poesia en llengua catalana. Un grup de poetes que ha revolucionat el panorama poètic del país.
La mostra que estarà exposada fins el 30 d’abril s’ha vist complementada amb un cicle de recitals poètics, amb la fórmula de la taquilla inversa, protagonitzat per alguns dels membres d’aquesta ‘Generació (H)original, i comissariat per Roger Mula.
L’exposició i el cicle de recitals poètics ha estat organtitzat pel Casal Popular d’Igualada, el Foment, Òmnium Anoia i el Departament de Cultura de l’Ajuntament d’Igualada. També compta amb la col·laboració de la Llegim…? llibreria, que munta una paradeta a cada recital amb els llibres i poemaris dels autors protagonistes del cicle i amb el llibre ‘Generació (H)original. Barcelona d’un temps i d’una poesia’.