Caminada popular a Calaf per inaugurar la senyalització de la “ruta de les escultures”

66

Els anys 1993, 1994, 1995 i 1996 es van fer les Trobades Internacionals d’Escultors a Calaf. Vinguts de tot el món, durant el mes juliol els autors creaven les seves obres i les guanyadores es quedaven exposades al poble. Això ha suposat que el patrimoni escultòric de Calaf sigui molt extens i per això, aquest any s’ha decidit senyalitzar les escultures amb plafons informatius per potenciar tot el patrimoni escultòric de la vila.

Els plafons mostren la informació bàsica de cada escultura: autor, any i descripció de l’obra. A més, inclouen un mapa on hi ha senyalitzades totes les escultures i un codi QR que dirigeixen a la web de www.turismecalaf.cat on hi consta informació en altres idiomes i on s’indica informació per anar a la següent escultura. La idea és que qualsevol persona pugui fer aquesta recorregut de 8 km de forma autònoma.

La inauguració d’aquest nou atractiu turístic tindrà lloc demà diumenge 29 d’abril a les 9h amb una caminada popular. Aquesta farà el recorregut per les 20 escultures i a cada una s’hi farà una breu explicació. També hi participaran alguns dels autors que compartiran la seva experiència en les Trobades Internacionals i s’hi ha convidat a les entitats calafines perquè amenitzin l’acte.

A les Trobades Internacionals d’Escultors es van inscriure artistes originaris de països tant diversos com Argentina, Colòmbia, Bolívia, França, Taiwan, Alemanya,  Holanda, Bèlgica, Anglaterra, Rússia, Corea del Sud, Andorra, Itàlia,  Israel, República Txeca, Romania, Mèxic, Equador, Xile, Portugal, Àustria,  Puerto Rico, Moldàvia, Perú, Austràlia, Bulgària, Irlanda, Estats Units  d’Amèrica, Polònia, Nova Zelanda, Grècia, Japó, Iran, Suïssa, Brasil,  Noruega, Suècia, Filipines, Croàcia o Canadà.

D’entre les 20 peces que existeixen, destaquen:

  • La guanyadora de la primera edició, ”La Lucha de Fénix contra el crepúsculo”, de l’alemany André Martus (a la carretera de Sant Martí);
  • Un dels primers premis de la segona trobada, “Esquelets crisàlida”, d’Albert Casañé (a la carretera Llarga);
  • “El Carregador”, de Cristoph Hafner, Rosario Plate i Miquel Valdasquín (al peu del campanar);
  • “Monas”, de la grega Cristina Sarantopoulo (plaça Barcelona 92);
  • “Twister Chair”, de l’estadounidenca Mary Dunn (plaça de les Eres);
  • “House for Two”, de Michael Schoenholtz (plaça de la Llibertat)