14.9 C
Igualada
Divendres, 1 desembre 2023

Un article de

Decidim Igualada dubta de l’impacte positiu del projecte d’Airbnb
D

Publicitat

Després que la setmana passada es presentés el projecte d’Airbnb que pretén impulsar el turisme sostenible a Igualada, ja han sorgit els primers dubtes per part de partits de l’oposició. Des de Decidim Igualada no veuen clar que “aquesta plataforma mal anomenada col·laborativa, ha provocat nombrosos casos de gentifricació, encarint preus i lloguers d’habitatge allà on han prosperat pisos turístics i expulsant veïns”.

Tot i que reconeixen que l’especulació no és l’objectiu d’Airbnb, no poden evitar observar que aquesta ha jugat un rol important en diverses ciutats d’arreu del món en l’encariment dels barris.

Per tant, des de Decidim Igualada consideren que, si bé la intenció no sembla negativa, el concepte de turisme saludable (“healthy tourism” segons la companyia) no pot anar simplement lligat a la idea de viatjar com si el turista visqués a la ciutat, sinó que la gent que habita la ciutat ha de tenir garantits els seus drets, com el dret a l’habitatge, i necessitats essencials, com accés a serveis i subministres públics de qualitat, sense que representin un sobreesforç econòmic per als seus ingressos.

En paraules del portaveu del grup, Dario Castañé, “només hi haurà “healthy tourism” en el moment que el reclam turístic sigui que la ciutat i l’entorn tenen tan alt nivell de vida que la gent vulgui passar uns dies gaudint-ne. Això només es fa combatent la desigualtat i l’exclusió social, alhora que es fa una ciutat del bon viure, on hi càpiga tothom amb drets i dignitat.”.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies