15.1 C
Igualada
Dimecres, maig 31, 2023

Igualada rep la distinció de Ciutat Europea de l’Esport al Parlament Europeu

Igualada va rebre aquest dimarts, 4 de desembre, la distinció de Ciutat Europea de l’Esport, concedida per la Federació de Capitals i Ciutats Europees de l’Esport (ACES Europe).

L’acte, en què es van lliurar una trentena de reconeixements, es va celebrar al Parlament Europeu, a Brussel·les, i va ser presidit pel comissari europeu d’Educació, Cultura, Joventut i Esport, Tibor Navracsis, i pel president d’ACES Europe, Francesco Luppatelli. Per part de l’Ajuntament d’Igualada hi han assistit l’alcalde, Marc Castells, la regidora d’Esports, Rosa Plassa, i el regidor de Promoció Cultural i Relacions Institucionals, Pere Camps. També han acompanyat la delegació igualadina, per part de la Generalitat de Catalunya el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras i, per part de la Diputació de Barcelona, la diputada delegada d’Esports, Maite Fandos.

L’any vinent, les Ciutats Europees de l’Esport –amb una població entre 25.000 i 500.000 habitants– seran divuit. A més d’Igualada també ho seran Granada, Sòria, la italiana Livorno o la britància Coventry, entre altres.

A banda, també s’han lliurat altres guardons, destacant especialment el de Capital Europea de l’Esport, un títol al qual opten ciutats de més de 500.000 habitants i que l’any vinent distingirà la capital hongaresa, Budapest.

Les Ciutats Europees de l’Esport
La de Ciutat Europea de l’Esport és una designació que reconeix les polítiques esportives locals que contribueixen a millorar el nivell general de salut dels seus habitants, a través de la cultura de la salut, l’exercici i l’activitat física, la transmissió de valors com el joc net i l’enfortiment del sentiment de pertinença a la comunitat. Marc Castells destaca que “aquesta distinció és un segell de qualitat que reconeix l’esforç d’una Igualada que, durant moltes dècades, ha treballat per ser una ciutat que viu i s’estima l’esport a tots els nivells, que ha assolit títols i èxits molt rellevants, que ha aconseguit que la seva ciutadania integri l’activitat física i els hàbits saludables en el seu dia a dia, que disposa d’unes bones instal·lacions i que gaudeix d’una molt bona vitalitat pel que fa als seus clubs, escoles i entitats“.

Compartir

ESCRIU UN COMENTARI

Més notícies

Llibertat provisional per al detingut per una presumpta agressió sexual a Igualada

El jutjat d'instrucció número 1 d'Igualada ha decretat llibertat provisional per a l'home de 38 anys acusat d'haver drogat i violat una dona a...

Enquesta: creus que hi haurà grans canvis al teu municipis després de les eleccions?

Després de dues setmana de campanya electoral, el passat diumenge es van celebrar les eleccions municipals que van servir, en alguns casos escollir un...

El Mercat de la Masuca acull una exposició de fotografies del Gremi de Traginers

Fins al 21 de juny, el Mercat de la Masuca exhibirà una selecció especial de fotografies històriques de la història del Gremi de Traginers...

Últimes notícies