Decidim acusa el govern de Castells de mala gestió en el servei de neteja i en la recollida de residus

61

Decidim Igualada apunta que la ciutat no està neta i no és capdavantera en la recollida selectiva. El grup polític ho atribueix a la mala gestió del govern de CiU, que en l’anterior va presentar una modificació del contracte de recollida de residus i servei de neteja, així com a finals de maig un nou Pla de Prevenció de Residus Municipals, davant la incredulitat de la plataforma ciutadana per la ineptitud demostrada durant anys amb aquest tema. Per Decidim és inadmissible el mal servei que pateix la ciutat i acusa el govern local d’actuar només ara que es veu “ofegat entre tant residu, no perquè la sostenibilitat sigui la seva prioritat”.

El contracte modificat és amb Fomento, l’empresa que presta el servei, i s’amplia la seva dotació econòmica en més de 200.000 €, destinats a la gestió del servei de recollida selectiva de residus domiciliaris, neteja viària i reg, recollida de residus al polígon industrial i recollida segregada del cartró comercial, transport dels residus a les plantes corresponents, gestió de la planta de transferència, gestió de la deixalleria fixa i mòbil i la gestió de l’oficina tècnica i d’atenció al ciutadà.

Decidim Igualada no es creu que realment hi hagi un canvi de fons, el canvi del model que necessita un servei tan important i també el més car que es paga en l’àmbit municipal. Fa memòria i recorda que “aquesta no és la primera modificació del contracte”, així com que “en l’anterior legislatura ja van ampliar la quantitat de diners destinats a la neteja viària, amb efectes que brillen per la seva absència”.

El regidor de Decidim denuncia que “és inadmissible que any rere any siguem cuers, tot perquè no collem al nostre soci privat, altrament conegut com a Fomento”. “Vistos aquests antecedents, només podem concloure que estan premiant la mediocritat en comptes de l’excel·lència”, afegeix.

Castañé explica que “és inadmissible el mal servei que pateix la ciutat, és inadmissible que les nostres deixalles vagin a parar a Tivissa, amb l’impacte mediambiental que comporta el seu transport quan podrien portar-se més a prop, és inadmissible constatar com hi ha barris abandonats mentre altres més cèntrics estan comparativament millor, etc”.

Decidim considera que “l’Ajuntament no ha tingut pro activitat” sobre aquest servei, així com que “té un problema, un gran descontrol pel que fa a aquest contracte, per moltes dades que tinguin; les dades sense execució són paper mullat”.

Pel que fa al Pla de Prevenció de Residus Municipals presentat a finals de maig, segons el portaveu de la plataforma, Dario Castañé, aquest estava previst en el Pla d’Acció d’Energia Sostenible d’Igualada de l’any 2009. De fet, apunta que ja venia del Pla d’Acció de l’Agenda 21. “Venim de lluny, oi?”, diu.

Per Castañé, “si des del 2011 no han trobat temps per a posar-se amb això, està clar que ho fan perquè es veuen ofegats entre tant residu, no perquè la sostenibilitat sigui la seva prioritat”.