El Consell Comarcal proposa el projecte “Valls de l’Anoia” a la Diputació de Barcelona

67

El Consell Comarcal i els ajuntaments de Cabrera d’Anoia, Capellades, la Torre de Claramunt, Vallbona d’Anoia i Piera van presentar a Turisme de la Diputació de Barcelona el projecte “Valls de l’Anoia”, que vol donar valor a un espai format per tot de petites valls i estructurat pel riu Anoia. Els municipis de les Valls de l’Anoia, al sud-est de l’Anoia, s’han unit per fer propostes turístiques conjuntes basades en la natura, la cultura, el patrimoni i la gastronomia i l’enoturisme de la zona. El projecte proposa ampliar la zona incloent els municipis de l’Anoia Sud Hostalets de Pierola i Masquefa, malgrat que no formen part del Pla d’espais d’Interès natural.

La zona s’ha declarat Espai Natural Protegit i es considera un dels 135 paisatges que conformen Catalunya. És una important zona de nidificació i cacera de l’àguila cuabarrada (Hieraaetus fasciatus). A més, constitueix una bona mostra de l’ambient mediterrani propi d’aquesta àrea de la Catalunya central.

La presentació va comptar amb la presència del president del Consell Comarcal, Xavier Boquete, del conseller de turisme Joan Carbó, de l’alcalde de Cabrera d’Anoia Salustià Monteagudo, el regidor de Governació, hisenda, urbanisme i sostenibilitat de Capellades Sergi Pérez, l’alcalde de la Torre de Claramunt Jaume Riba, l’alcalde de Vallbona d’Anoia Romà Casanovas, el 1r tinent d’alcalde de Piera Josep Llopart, el diputat delegat de turisme de la Diputació de Barcelona Miquel Forns i el gerent de turisme de la Diputació Francesc Vila.