La classe de les Gavines de l’Ateneu visita el Museu Paperer de Capellades

7

Dins del treball sobre la lectura i lligat amb el tema dels sectors de treball de la comarca, Les Gavines hem volgut saber més coses sobre el paper com a matèria per a fer els llibres. Per això vam visitar el museu paperer de Capellades.

El museu està dins d’un edifici del segle XIX i en ell es pot seguir tot el procés de transformació de la roba de rebuig (només la d’origen vegetal com el cotó) en pasta per a la confecció de fulls artesanals de paper. La maquinària del molí funcionava gràcies a l’aigua de la bassa que hi ha al costat, procedent d’una font natural.

La visita va ser molt interessant, no només perquè vam veure com ho feien abans, sinó perquè després en vam poder fer nosaltres mateixos!  Ens ho vam passar molt bé posant les mans amb les reixetes dins la barreja i treure-les ja amb el que serà, un cop sec, una fulla de paper!

No s’ho passaven així de bé les persones que hi treballaven abans!!! Tot ho feien a mà, es passaven fent el mateix hores i hores,…  Era dura la feina del paperer!

Aquesta sortida ens ha servit per valorar la importància del paper, reflexionar sobre els usos que en fem i sobretot per intentar no malbaratar-lo.