8.1 C
Igualada
Divendres, febrer 3, 2023

CCOO i UGT a l’Anoia aposten per de “facilitar inversions que signifiquin creació d’ocupació de qualitat i amb drets”

Els sindicats majoritaris a la comarca de l’Anoia, CCOO i UGT han manifestat en el marc del debat social sobre el model de desenvolupament econòmic i sobre el procés participatiu del pla director urbanístic d’activitat econòmica de la Conca d’Òdena (PDUAECO), la seva predisposició a implicar-se activament, assumint les seves responsabilitats d’agents socials més representatius i majoritaris en contribuir a construir un desenvolupament inclusiu i sostenible de futur a la comarca de l’Anoia. Tant és així que, aquest dijous, participaran en la tercera sessió de debats en el marc d’aquest procés participatiu.

Els dos sindicats apunten la necessitat de construir “un veritable espai de concertació social que harmonitzi i coordini les diferents iniciatives existents, amb Administracions, agents socials i econòmics per construir bases sòlides d’un model econòmic orientat a la sostenibilitat, la digitalització i l’economia circular on la indústria jugui un paper central”. Per aquestes organitzacions, “la indústria ha d’esdevenir palanca de canvi per encarar un nou creixement amb treball de qualitat amb sectors de valor afegit amb recorregut que esdevinguin innovadors i competitius”. També apunten la necessitat que es planifiqui una estratègia integral de “modernització, governança compartida i eficiència energètica dels polígons d’activitat econòmica de la comarca”.

Els sindicats, davant el debat recurrent sobre la idoneïtat d’eventuals projectes d’inversió a la comarca, no renuncien a recolzar aquestes iniciatives que podrien requerir àmplies zones i hectàrees de sòl industrial, però demanen “planificació, coordinació, informació i transparència a les administracions com a millor antídot per sortir d’aquesta nebulosa que s’ha instal·lat al debat fa massa temps i que alimenta polèmiques de poc recorregut”.

Adverteixen que s’han d’evitar, per tots els mitjans, frustracions experimentades a etapes anteriors i destaquen que per evitar-ho “és cabdal planificar estratègies, acordar i cercar consensos compatibilitzant els diferents usos del sòl a la comarca i diversificar la seva activitat econòmica, apostant per la cooperació i dimensió del teixit empresarial”.

A nivell productiu plantegen una major agrupació i simbiosi industrial de microempreses i recuperar produccions de valor afegit aprofitant els coneixements productius i artesanals existents a la Conca d’Òdena. Afegeixen que la seva aposta inequívoca és el factor treball, pels efectes positius en termes econòmics i socials especialment per pal·liar l’atur juvenil, femení i el de llarga durada.

CCOO i UGT conclouen que no contribuiran a alimentar “una errònia dicotomia o fer incompatible la creació de llocs de treball i la protecció del medi natural de la comarca”. Segons els sindicats ambdós elements “formen part de la nostra idea de desenvolupament social i econòmic de futur del territori”.

Compartir

ESCRIU UN COMENTARI

Més notícies

Oriol Solà deixa la presidència dels Moixiganguers d’Igualada

Oriol Solà Solà ha estat president dels Moixiganguers d'Igualada des de fa set anys. Avui, ha fet un comunicat al seu perfil d'Instagram on...

Toni Bou arrenca un nou mundial sota sostre com a màxim favorit

Aquest diumenge a les cinc de la tarda, al Palau Sant Jordi de Barcelona, comença el campionat del món de trial sota sostre. Serà...

Nou espai d’esbarjo per a gossos, al carrer de la Mercè de Montbui

L’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui ha habilitat recentment un nou espai per a l’esbarjo dels gossos. Aquest espai es troba al lateral del...

Últimes notícies