Acaba amb grans resultats una nova edició del projecte CREIX a Òdena

15 de juliol de 2020

El passat mes de juny va acabar la vuitena edició del Projecte CREIX marcada pel confinament derivat de la crisi de la COVID-19. L’Ajuntament d’Òdena organitza aquesta activitat destinada a nois i noies d’entre 12 i 18 anys en el marc de l’Espai Jove i és totalment gratuïta. En l’edició d’aquest febrer hi han participat joves dels 14 als 16.

La psicòloga especialista en Anàlisi i Conducció de Grups i directora del Centre Avancem d’Òdena, Verònica Amezcua, dirigeix aquestes sessions psicoeducatives que tenen per objectiu oferir als joves eines per a la trajectòria vital, habilitats socials i estratègies per a l’autonomia i per a la presa de decisions -davant de possibles conflictes entre iguals, familiars i altres, perquè els puguin resoldre d’una forma constructiva i assertivita, potenciant el talent de cada persona.

Verònica Amezcua destaca la importància que ha tingut el projecte per als participants d’aquesta edició, ja que ha coincidit amb el confinament. A través de les videoconferències setmanals els participants, a banda dels temes més habituals, han pogut tractar d’altres específics del moment, com el fet que alguns han patit la síndrome de la cabana, pors o han pogut iniciar el dol. Les dinàmiques s’han adaptat a la nova manera de comunicar-se, cosa que la psicòloga considera que ha estat molt enriquidora perquè cada participant ha pogut treballar des de la seva zona de confort.

Els joves, familiars i la mateixa directora valoren molt positivament aquest projecte, únic a l’Anoia durant el confinament. Amezcua avança que la iniciativa es farà extensiva a altres municipis de la comarca a través del Consell Comarcal de l’Anoia i que hi ha interès tant pel projecte com pel tipus de grup psicoeducatiu. Encara no se sap si la propera edició, prevista per a l’octubre, podrà engegar presencialment, però en el cas que no fos possible els organitzadors proposaran tirar-la endavant en línia.

El Projecte CREIX és una activitat psicoeducativa que promou l’educació emocional, l’auto-coneixement i el creixement personal. Al llarg de les diferents sessions els joves escullen quins temes tractaran, com l’autoestima, la igualtat, la comunicació, els complexos, les pors, les angoixes, les relacions d’amistat o de parella, o la gestió de les emocions. CREIX promou un espai en què els joves es poden expressar lliurement, intercanviar punts de vista amb altres companys sobre els temes que més els hi interessen i treballar l’autoconeixement i la pròpia identitat, a través d’activitats vivencials i dinàmiques.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Creus que els exiliats tornaran a Catalunya sense ser detinguts?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta